2022-02-16 566 瀏覽
今日又黎旺角搵食,無咗晚市堂食,唯有晏就出黎啦😀今次搵到呢間係日式燒肉,位於砵蘭街旺角同油麻地交界位置,兩邊行去都好方便~午市黎講選擇都幾多,CP值高,價錢合理,套餐仲包埋前菜,飯同湯,而且你要靚牛都有得揀,真係唔錯👍🏻店內好闊落,目測坐40-50人都可以,而且可以選擇一人一爐或兩人一爐間隔,都坐得幾舒服,個爐火力好夠,旁邊仲有醬汁同岩鹽,黑椒任加,抵讚野食方面,我地叫咗➡️A4黑毛和牛前胸肉定食同青花魚,魷魚鬚,牛油帆立貝定食,再加份牛舌 (無計😆👧🏻👧🏻係牛舌控🤷‍♂️)➡️”A4黑毛和牛前胸肉”一黎到雪花都幾靚,除咗有幾塊肥肉較多之外,素質都幾好😎和牛好快熟,輕輕燒過兩邊,咬落牛味好突出,可能因為係前胸肉,比較有咬口,但係牛香同油脂味好重,都相當好食,個人覺得只要加岩鹽去燒,已經夠哂好食😋➡️”青花魚”方面非常有驚喜,黎到大大條好似食緊日本朝食燒鯖魚咁,燒完無雪味,肉質鬆軟,魚油味好香,燒緊已經聞到,正👍🏻➡️”魷魚鬚”,因為形狀關係就相對比較難燒,火喉要控制得好,但鬚尾又驚佢太熟,好在最後味道都唔錯,仲要彈牙爽口😝➡️”牛油帆立貝”,佢會連一個小型鋁盤一齊上,就咁放上爐到加熱就可以將牛油燒
今日又黎旺角搵食,無咗晚市堂食,唯有晏就出黎啦😀

A4黑毛和牛前胸肉定食

青花魚

青花魚,魷魚鬚,牛油帆立貝定食

➡️”牛油帆立貝”,佢會連一個小型鋁盤一齊上,就咁放上爐到加熱就可以將牛油燒溶,同帆立貝一齊煮,都幾特別架😄

➡️”牛舌”方面一共6片,如果可以再厚切d就好🤣肉質唔錯,咬落好彈牙,同好重牛味,不過因為係薄切,唔好燒太耐,唔係就會有過韌架啦😜
牛舌

🔸A4黑毛和牛前胸肉定食 200g ($198)
🔹青花魚,魷魚鬚,牛油帆立貝定食 ($72)
🔸牛舌100g ($65)

❗️不定期Giveaway及更多美食分享, Follow Instagram: Foodmarker.hk , 可以比個like我地, 大家的支持好重要😚➡️
2022-01-30
午餐