2023-01-05 3447 瀏覽
新一年要食好野😋 我地就去左仕德福酒店食晚餐自助餐!🙆🏻‍♀️晚市有生蠔食🦪 每人會送一碟4件生蠔,生蠔來自法國,大大件!海鮮方面有新鮮既長腳蟹、蝦、青口,仲有三文魚同壽司🍣 三文魚好鮮好肥美👍🏻.海鮮隔離就係沙律吧,可以自製沙律,有沙律菜、粟米、豆、車厘茄、菠蘿同青瓜等!另外仲有現成已調味既沙律,例如泰式柚子沙律、火腿、巴馬火腿配哈密瓜、味付螺肉等等.熟食料理就有蒸魚、鴨胸、海南雞、意式燴肉丸、炸蠔、焗扇貝、燒牛扒等😋 味道唔錯,最鍾意食肉丸😋 仲有中湯同西湯🍲 食完野飲啖湯就最好.最後當然係重要的甜品環節😍 蛋糕有幾款,最好食係cheesecake🍰 旁邊有個小雪櫃裝住糕點同奶凍,另外仲有廚師即場炮製新鮮crepes任你加水果,仲有個光波爐即時焗製一批批梳乎厘,中式糖水有芝麻糊!最正就係Movenpick雪糕任食!😋 當晚有楓葉合桃、雲呢拿同朱古力味🍨仲有其他牌子既雪糕同糯米糍!..飲品有咖啡機可以即時揀唔同既咖啡,我就揀左Mocha好好飲🫶🏻另外咖啡機仲可以沖熱朱古力同果茶!除左咖啡機,仲有汽水啤酒同果汁!見到有玻璃樽支裝可樂當然拎返支飲啦😍
2023-01-03