今日落到黎元朗掃街 行行下攰 想嘆返個下午茶 見到有間睇落好似好抵食既日本野食 於是就入去試試睇睇門口既企牌 寫住星期一至五三點至六點半 有優惠時段 價錢仲真係平得好誇張 一份小食 只不過係10幾蚊 我同朋友嘟叫左份炸雞唐揚 只係$19 有6件 件件都幾大大粒 調味剛好炸得微脆口內小食份量好足 新鮮炸起熱辣辣 咁抵 唔怪得 閒日五點幾呢個唔鹹唔淡既時段都有學生黎捧場另外$18有個咁足料既芝士肉鬆班戟 裡面肉鬆塞爆 班戟上淋左燒汁 班戟仲多料 絕對有誠意過平時幫襯既鹹班㦸鋪 真係一個意外驚喜蒜蓉焗帆立貝 帆立貝 大大粒 新鮮唔痴殻 鋪落蒜蓉 食落好香口 熱度夠 好味雖然佢下午茶既小食幾吸引 但黎到日本料理鋪頭 又點可以唔試下壽司 刺身呢所以點左加拿大海膽同$28就有隻磯燒鮑魚 同埋佢地既壽司最平6蚊一客就有件 壽司價錢由6-14蚊不等 我地叫左京蔥三文魚壽司 帶子壽司 同埋 油甘魚壽司🍣加拿大海膽 幾新鮮 海膽係鮮艷橘黃色 有光澤 食落質感飽滿 入口微黏 磯煮鮑魚 咬落肉質彈牙 時間火候岩炆得剛好 醬汁調味適中 食落醬汁唔會過濃蓋過鮮品京蔥三文魚壽司 三文魚切粒色澤唔錯配京蔥淋上白芝麻

炸熱唐揚

蒜蓉帆立貝

壽司刺身

京蔥三文魚壽司 三文魚切粒色澤唔錯配京蔥淋上白芝麻 惹味 帶子壽司 鮮甜嫩滑 油甘魚壽司 入口溶化 有魚脂香

以上既壽司醋飯味道質感都唔錯

呢度用料新鮮 選擇多 而且唔同類型既食品都做得幾好 性價比又高 如果過黎元朗行街會再黎過食飯

2019-12-16
炸熱唐揚