2018-08-25 298 瀏覽
上次講過因為長沙灣工廠區人流多,所以好快又會有新勢力加入,今日假期要返工,但都去呢區再試新嘢。(重點貪佢今日比平日少人)今次呢間地點相當方便,係最多食肆的大廈的地舖,地鐵站一出過馬路就到。食物價格都十分正路,50蚊左右尚可接受。睇睇餐牌先點左一份午餐,一份廚師推介,兩份都有餐湯餐飲,算叫做full set啦呢個係是日餐湯,菠菜忌廉湯,湯夠稠身,唔會水流流太稀午餐黑椒牛魔王焗飯,都係黑椒汁加芝士焗,焗完飯底唔會太乾,個汁好香但唔會太辣。最加分係d餸,唔係只用牛柳條就叫牛魔王,入面竟然有手心大的牛脷,果下真係好想大叫食物除左味道吸我引外,擺盤都唔錯,唔似茶記gum樣,有d日式風味的擺法。跟餐仲有個小小沙律附送,做到均衡飲食。另一個係紅酒燴牛尾,紅酒汁個人覺得可以再有進步,始終唔算太香。牛尾就好味,可能本身都好喜歡食牛尾,所以點都好好食。跟餐叫左意粉,意粉佢地係上蕃茄意,少少甜,易入口。比起白灼意粉好好多最後講講裝修,店內以全木式風格,牆,枱,餐具型做出日式的風格。

食物價格都十分正路,50蚊左右尚可接受。

睇睇餐牌先

呢個係是日餐湯,菠菜忌廉湯,湯夠稠身,唔會水流流太稀
是日精選餐湯

黑椒牛魔王焗飯