2021-11-12 274 瀏覽
由於好耐都冇食過放題🦪🍤🍣🍛🍲🍡,知道大埔近近地有間滿屋就約左朋友去食餐勁嘅😆入到去就見到啲小食🥟、甜品🍮、飲品🧃可以自己拎,啲飲品種類多到嚇親我😂,就算係啤酒嘅牌子都有4-5種,仲有埋清酒添🍶!入到去店員安排坐低,第一個感覺係張檯一啲都唔細,比起我多年前食放題嘅印象喺張檯放3、4碟嘢已經非常迫,同埋檯與檯之間非常近,基本上無路可行,但呢度嘅舒適度都幾唔錯💁🏻‍♀️。到食物方面,食物嘅種類唔算好多,我最想食嘅炸芋頭丸竟然冇🥲,但食物溫到唔錯🌡,唔會凍冰冰,有啲仲係熱辣辣添🔥。喺刺身方面比較出色係大赤蝦🦐,因為佢真係好大隻,食落啖啖肉👍🏻 呢度仲有刺身帶子,不過肉質方面就比較淋身,而赤貝就keep到個爽口。熱食方面,我認為西京比目魚🐟非常有驚喜,呢個比目魚我叫左兩次就知有幾出色😆雖然佢係薄身啲,但非常滑,煎得亦好香口,好有出去俾錢散叫嚟食嘅味道。由於我唔食羊🐏,所以得我朋友食左個燒羊鞍,佢話好好味一啲都唔韌,仲好有羊味!仲有非常推薦榴連炸彈同相思雙皮奶🍼,超大陣榴連味,同埋個炸雙皮奶新鮮炸,真係好好味😋唯一我覺得失望嘅係避風塘炒墨魚仔,墨魚仔出面個粉漿好粉,同個味道好一般。其他嘅都keep

唯一我覺得失望嘅係避風塘炒墨魚仔,墨魚仔出面個粉漿好粉,同個味道好一般。其他嘅都keep到一般放題嘅水平!想放肆食一餐都係一個唔錯嘅選擇🙂