2019-06-06 25 瀏覽
同朋友補祝生日,揀左極尚大灜喜,之前食過其他分店最鍾意佢價錢平選擇多而家壽司細細件,可以試多好多款。今日嚟到銅鑼灣分店。食兩個鐘,星期一至四7:30前離座$238八折,折左價錢同元朗分店差不多。上年食仲係用緊呢啲點心紙,當時都覺得好唔環保。今次嚟到已經轉左手機落單喇👍👍👍慳返好多紙張,職員又易睇啲,值得欣賞!食物嚟到之前出去行左轉自助區,都好多款式揀,有沙律吧,又有炸物,連炸魚皮都有。另外仲有幾款卷物同壽司。揀左個辣炒蜆幾好食。刺身全部都好鮮甜,最鍾意大虎蝦刺身同希靈魚。壽司依舊係一口size,呢個絕對係賣點,可以試多好多款唔同味。壽司味道整體不過不失。有啲燒物,菠蘿同蕃薯仔都好甜👍其中好鍾意呢個黑松露炒休菌,炒得好香又唔會過油😋同埋個羊架都好正,肉質又香又嫩。最後飲左碗花膠藥材湯,好足料,味道唔錯。同要左杯清酒。印象中之前冇試過其他放題店可以任湛清酒,哈哈,感覺又抵左。今次放題整體依舊覺得抵食,但款式上感覺少左,不過以咁嘅價錢嚟講,食物款式量真係已經好足夠!!

上年食仲係用緊呢啲點心紙,當時都覺得好唔環保。

刺身全部都好鮮甜,最鍾意大虎蝦刺身同希
靈魚。

有啲燒物,菠蘿同蕃薯仔都好甜👍

其中好鍾意呢個黑松露炒休菌,炒得好香又唔會過油😋

同埋個羊架都好正,肉質又香又嫩。

最後飲左碗花膠藥材湯,好足料,味道唔錯。