同朋友食飯,有時有下閒錢,食放題最好不過!貪放題可以keep住叫野又坐得耐d,慢慢吹水。今次去去左係旺角兆萬既神戶屋。環境就細左d, 不過都坐得舒服又唔會好嘈。一黎到坐低就有店員比住前菜我地食,仲好細心比埋醬料添!當然坐低第一件事就係叫野食啦,即刻點左唔少刺身。刺身擺得好靚,用架船裝出黎,打卡一流!不得不讚既係d刺身好新鮮,蝦刺身都有幾款,抵讚!我就最鐘意食佢個帶子同泰式生蝦,其他既三文魚,象拔蚝都唔錯,淨係食刺身都叫左幾round,好滿足!依個放題都有野送,生蚝或韓國雪條,我簡左生蚝,雖然唔算肥美大隻,但冇腥味算幾鮮甜的。熟食黎講,炸物同天富羅比較出色同多款式簡,有我最鐘意既榴連波波,芝士年糕,特別d既有炸鮮奶同炸芝士都幾驚喜又好食!燒物推薦燒鯖魚同菠蘿,好正,條魚脆卜卜得黎又幾juicy。壽司種類都多,但款式就冇乜特別,怕食飯太飽冇乜點叫到。小炒類食物以馬拉盞炒通菜最好食,encore 左兩碟都吃光光!(Photo)甜品就中規中矩,有普通雪糕雪條雪米糍,啫喱,奶凍等等。下次同朋友食飯應該會再黎過~

一黎到坐低就有店員比住前菜我地食,仲好細心比埋醬料添!

當然坐低第一件事就係叫野食啦,即刻點左唔少刺身刺身擺得好靚,用架船裝出黎,打卡一流!不得不讚既係d刺身好新鮮,蝦刺身都有幾款,抵讚!

encore 左兩碟都吃光光!

(Photo)