行到累,天氣又熱,經過呢間舖頭想坐低休息食個甜品…… 估唔到呢間小店…… 門口普普通通,卻係禾稈冚珍珠一坐低呀姐即刻問“食唔食榴槤㗎!?”“我至愛!”…… 平時喺屋企得一個人好難買返屋企食㗎,出嚟食甜品就啱曬啦一人份量! 真係識得食榴槤嘅人,一定係要食真嘅榴槤肉!唔食 榴槤糕呢類 榴槤副產品嘅。 阿姐推介得真材實料梗係要試下啦。榴槤飄香椰王子呢個真係超好食! 真嘅榴槤肉、清甜既椰汁啫喱、 爆珠、椰汁…… 口感豐富!真係 要講多句 “超好食!” 分量重要好夠兩個人share!鮮果鮮奶椰王子唔食榴槤唔緊要, 呢個一樣咁好食!將榴槤換咗鮮果另外叫咗個waffle,心心型好sweet,waffle 香味十足! 都幾大分架,好飽!我哋見到有個黑松露撻,鹹點黎架喎試下!黑松露當然香啦, 撻皮有啲似春捲皮, 又有啲似酥皮, 鹹鹹地幾得意! 唔想一味淨係食甜嘢可以試下呢個呀另外呢度提供免費英式果茶! 食完甜野飲淡淡地嘅果茶, 感覺好舒服 好窩心! 小店嘅佈置都好得意啊!

一坐低呀姐即刻問“食唔食榴槤㗎!?”

榴槤飄香椰王子
分量重要好夠兩個人share!
榴槤椰王子

鮮果鮮奶椰王子
唔食榴槤唔緊要, 呢個一樣咁好食!將榴槤換咗鮮果

鮮果椰王子

芒果心連心waffle

我哋見到有個黑松露撻,鹹點黎架喎
試下!

黑松露撻

小店嘅佈置都好得意啊!

2017-05-26
下午茶