2020-10-01 1677 瀏覽
餐廳位於紅磡海逸酒店🏨裡面 環境幾舒適 又唔會太多人 係好適合同朋友食飯傾計的地方💬 龍躉佢地推出的龍蝦二人套餐好抵食🤤 只需$288(另外再加一同茶介) 小編即刻衝去試🏃🏻‍♀️1. 雪梨海底椰螺頭燉豬前赤功夫湯🍲上枱的時候用茶壺裝 仲以為係沖茶的🍵 原來裡面係湯 好特別 湯好足料👍🏻好濃郁 飲得出係老火湯 而且無味精😋 飲完唔會好口渴 幾驚喜👏🏻2. 紅燒脆皮乳鴿🕊️都算皮薄肉嫩 食落都叫做有D肉汁 但略嫌個皮唔夠脆 味道就不過不失💁🏻‍♀️ 唔算特別3. 上湯開邊焗加拿大龍蝦🦞(包伊麵底) 龍蝦🦞係開邊上都新鮮同爽口 而且好入味 加上有伊麵🍜做底 食完都飽左一半😋4. 大花尾龍躉兩味🐟- 金蒜雲耳蒸頭龍躉腩🐟蒜味🧄突出亦有木耳作陪襯 估唔到蒜頭同龍躉好夾 每一舊都鋪滿好多小蒜粒🧄 龍躉食落爽口彈牙 食完口腔內仲充斥住骨膠原既感覺❤️- 翡翠野菌炒龍躉球🐟龍躉🐟連同西芹不同的菇🍄炒埋一碟 龍躉依然入味 而且啖啖肉又大大舊 無咩骨 不錯👍🏻5. 楊枝甘露🥭🟡原本套餐係蛋白杏仁茶🍵 不過因為小編唔太鍾意杏仁味 所以就改左楊枝甘露 裡面有好多芒果肉🥭同柚子肉 幾好味 為套餐畫上完美的句號🔚

1. 雪梨海底椰螺頭燉豬前赤功夫湯🍲

2. 紅燒脆皮乳鴿🕊️

3. 上湯開邊焗加拿大龍蝦🦞(包伊麵底)

4. 大花尾龍躉兩味🐟
- 金蒜雲耳蒸頭龍躉腩🐟