我喺香港唔多食串燒店,因為怕又貴又唔飽,但係同事極力推薦呢一間串燒店,佢覺得好好食,咁另一半又鍾意食串燒,就嚟咗試吓啦! 環境位於亞士厘道嘅食肆商廈,唔算難搵,小店座位唔多,不過枱與枱之間都寬敞坐得舒服。餐牌同事同我講黃金薯條係招牌,可惜是日未有供應,唔緊要試咗佢啲串燒先。粗口啤(diu) $78 有唔同款式嘅特色粗口啤,我揀咗呢款東革亞里味道嘅啤酒。飲落口真係幾重中藥味,我自己唔係幾啱飲。安格斯牛柳粒 $79 食串燒點少得嗌牛肉?牛肉燒到外面有焦香,但係內裏又唔會乾晒柴,食落大少少肉汁,配啤酒一流。雞肉串(兩串) $39 呢個勁抵食! $39有兩串,而且每串都有五件,仲要係五大件,冇骨,絕對係啖啖肉,雞肉本身已經醃咗未,唔會食到雪藏味,而且醃得幾好食,香口得來雞肉亦都幾滑身,必食!勁辣跳舞雞翼(兩隻) $30 另一半好鍾意食雞翼,既然係燒雞翼,一定要嗌啦!仲要有好多唔同款式,我哋兩個都鍾意食辣,所以揀咗呢款勁辣跳舞雞翼。面頭燒到微燶,不過食落去就唔覺得辣,相比之下更鍾意食雞肉串。汁燒原隻魷魚 $69 呢個等候時間就比較長少少,不過見到實物就覺得等待都值得,有兩隻原隻魷魚,燒汁塗滿整隻

餐牌

粗口啤(diu) $78
粗口啤(屌)

安格斯牛柳粒 $79
安格斯牛柳粒

雞肉串(兩串) $39
雞肉串(兩串)

勁辣跳舞雞翼(兩隻) $30
勁辣跳舞雞翼(兩隻)

汁燒原隻魷魚 $69

呢個等候時間就比較長少少,不過見到實物就覺得等待都值得,有兩隻原隻魷魚,燒汁塗滿整隻魷魚,魷魚咬落去彈牙唔會有渣,好惹味。

黃金醬廣島蠔(兩隻) $68
黃金醬廣島蠔(兩隻)

面頭鋪滿芝士再焗,打卡食物,不過黃金味唔算好突出,但係廣島號易入口。

蒜蓉茄子 $49
蒜蓉茄子

招牌之一,每台必點,茄子勁大條,蒜蓉鋪滿整隻茄子,每啖都有蒜蓉香,不過油份就比較多。

燒玉子(芝士蟹柳) $38
燒玉子(芝士蟹柳)

最後再叫多咗個燒肉子,又係每台都食嘅嘢,玉子好甜,配上芝士蟹柳,食埋呢個真係飽晒啦!

總括而言,以香港串燒店來講,價錢正常,有啲食物都幾抵食,例如雞肉串、燒茄子呢啲,兩個人夾埋$500買到單,又有啤酒飲,以尖沙咀地段嘅小店來講唔錯。
安格斯牛柳粒
雞肉串(兩串)
黃金醬廣島蠔(兩隻)
燒玉子(芝士蟹柳)