2016-06-20
朋友推介呢度平靚正~我地就老遠由市中心行過黎食~Menu好多款式揀~除左一般西式 pasta pizza外⋯仲有韓式部隊鍋~拉絲芝士ribs之類~ 甚至芝士熔岩飯都有!完全陷入選擇困難🙈🙈🙈揀左好耐⋯決定要個appetizer 兩個飯~但waiter竟然話芝士熔岩飯冇左⚡️⚡️⚡️⚡️ 又選擇困難過😵😵😵終於嗌好晒~ 上菜速度都幾快~ 原來d main係套餐咁~ 包餐湯同餐飲~ 餐湯得紅湯~ 我好少飲紅湯~ 飲落都好飲既~西班牙海鮮燴飯~ 勁大碟!完全2人份量!即刻後悔嗌太多陣間食唔晒🙈🙈🙈 入面好多芝士😍😍😍😍 會拉絲架 😍😍😍食落蕃茄味幾重~ 海鮮好足料 👍🏻👍🏻 飯入面加左好多魷魚~ 仲有一隻巨型青口👍🏻👍🏻 亦都撈左好多洋蔥粒係入面~我唔鍾意食洋蔥但都覺得呢個飯好好味😋😋 白酒煮青口~ 白酒味就唔多覺⋯但係好多cheese 😍😍😍 剷左粒青口出黎再點芝士食~好好味好邪惡😝😝😝 青口大小就有d參差~ 有幾粒好大粒架~ 但大部分都好細粒😞😞 如果粒粒都咁肥美就好😝😝 豚肉奄列蛋飯~ 食完以上2碟我已經冇肚再食呢個🙈🙈🙈 但朋友就呢個好食過西班牙燴飯~ 話d豚肉好好味~ 試左少少~ 燒汁甜甜
餐湯
西班牙海鮮燴飯