2022-01-13
疫情又嚴重咗,但會留意下邊間餐廳晚餐可外賣,帶返屋企慢慢嘆! 佐敦Lockeroom Express 喺恒豐中心裡面,地鐵站一上就係非常方便~ 餐廳以快餐為主,主打小食、意粉、漢堡和甜品,價錢相宜,不收加一,學生都負擔得起。 冰島鮮蝦菠蘿漢堡 $68漢堡包上印上餐廳招牌烙印,別具特色,店員說炸蝦扒係師傅用新鮮蝦打成蝦膠,再沾粉漿炸成蝦餅,所以特別鬆脆彈牙,配埋自家製芥末醬和厚切菠蘿片,口感Juicy又香脆!另連脆薯角,非常滋味滿足~! 美國黃油大雞扒配燒汁意粉 $58一打開盒子就聞到好香嘅雞扒香味,大大塊超吸引!雞皮煎到脆卜卜,啖啖肉,口感柔軟鮮嫩,意粉彈牙,開心的是燒汁另上同好多汁,撈入意粉就好好味啦!$58咁大份真係好抵食~! 焦糖意式奶凍 $20奶凍可自選漿汁,奶凍超滑和充滿奶香,焦糖醬又夠夾,好好味! 店員仲送左2碗薯仔濃湯俾我,質感綿滑也不錯,感覺好抵! 意外地發現店對面有夾糖counter,店員說來這裡惠顧可享夾糖八折優惠,見到D糖糖種類都幾特別,我都夾左包,大大包都係廿零蚊,開心啊!
冰島鮮蝦菠蘿漢堡 $68
美國黃油大雞扒配燒汁意粉 $58
焦糖意式奶凍 $20
奶凍可自選漿汁,奶凍超滑和充滿奶香,焦糖醬又夠夾,好好味!
店員仲送左2碗薯仔濃湯俾我,質感綿滑也不錯,感覺好抵!