2021-01-21 131 瀏覽
良心老字號 想食個平凡又豐富嘅早餐?小編由細到大都非常喜歡食荳品,近年幫襯開銅鑼灣人和豆品廠,視為豐富早餐、飽肚午餐同邪惡宵夜。呢間係開業多年嘅老字號,現時擁有4間分店,遍布港九熱門地區。🥛豆漿 ($7)豆味新鮮濃郁濃郁,冷熱皆宜。🍫朱古力豆腐花 ($16)人和最出名嘅係多種口味嘅豆腐花,所以今次嘗試了朱古力味。朱古力味十分香濃,略嫌偏甜,大家鍾意食甜嘅話,不妨試一試。💫豆腐花 ($12)經典豆腐花係最多人選擇嘅菜式,亦都係最食到豆腐花嘅香味。一放入口就能感受到入口即溶嘅香滑,香濃嘅豆香一試即愛上。加上黃糖調味,為豆腐花帶來絲絲嘅甜味。豉油皇炒麵 ($16)除咗豆類製品外,唔少人都鍾意喺早午餐叫一份豉油皇炒麵。飽肚又好食,不過小編覺得再熱啲就更加好啦。⭐推介⭐🐟魚肉煎豆腐 ($16)呢個係招牌菜,熱辣辣,煎得香脆。小編最鍾意原味道,不過鍾意多重滋味嘅人都可以添加不同嘅醬料,令味道更豐富。💫鹵水豆腐豆卜 ($16)各位鹵水迷絕不能放過,豆卜咬落去就食到嗰陣香濃嘅滷水汁,超入味。
良心老字號
想食個平凡又豐富嘅早餐?

🥛豆漿 ($7)
豆味新鮮濃郁濃郁,冷熱皆宜。

🍫朱古力豆腐花 ($16)

💫豆腐花 ($12)

豉油皇炒麵 ($16)

⭐推介⭐

🐟魚肉煎豆腐 ($16)

💫鹵水豆腐豆卜 ($16)