2013-08-26 366 瀏覽
剛搬嚟沙田不久,見到屋企附近開咗間日本料理,剛好朋友話要嚟參觀我嘅新居,老公便提議去試試,未食之前都有嚟 open rice 睇睇食評,發現大部份彈多過讚,而且有啲誇張,而我偏愛日式食品,所以決定姑且一試,本來無諗過寫食評,但親身食過後發覺並唔係食評所講到咁差,一文不值,所以想同大家分享我嘅經曆。 因為大多日式放題都要訂位,所以食之前早兩晚已經訂位,訂咗 7:30 ,我哋一行十人準時到,去到時已有大概四五十人食緊,店內環境不錯,設有電視,座位之間也不太迫窄,雖然燈光暗暗但大部份日式料理店都係咁,感覺頗舒適,侍應服務也很好,經常過嚟收碟及加茶。因新開張,所以全張單有八五折優惠,另外持有長者咭只係百零蚊,價錢也相當吸引!一開始我們先點了些刺身,種類有三文魚,八爪魚,馬刀貝,魷魚,希靈魚,甜蝦...等等,另外還有軍艦,壽司,燒物,炸物,小吃,料理,手卷,特式小炒,沙律,鍋物,烏冬拉麵,天婦羅...等等,款式應該大概有接近百款選擇,而且汽水任飲,曾經聽街坊講過食物選擇少,老實講,這個價錢已算𣎴錯了,個人口味唔同,唔啱食唔等如人哋款式少!!喺等候刺身期間,發現午巿套餐餐牌,$ 26 起,有大約十

喺等候刺身期間,發現午巿套餐餐牌,$ 26 起,有大約十個八個餐選擇,喺呢區已經好少有這些經濟午餐了!

刺身頗新鮮,三文魚刺身竟然有我至愛嘅魚腩
,另外還點了串燒,小炒,手卷,小吃,天婦羅,軍艦等等,味道 ok ,略嫌熟食要稍等。

食了大概個半鐘已經飽了,總數折咗平均每人百七蚊,相當抵食!老實講,呢個價錢,呢度不失為一個不錯嘅地方了!
2013-08-24