一直都聽聞過木玥巷抵食之餘食物有質素🤤🤤但一直都未有機會騎牛入屯門 新開左元朗分店就方便好多可以一試🐵🐵食完嘅感想係名符其實抵食 尤其想讚佢嘅飲品💁🏻‍♀️以下詳細再講😋雙色鹽酥雞($56)本身唔特別好煎炸野 但好有興趣知道點樣雙色法因為通常鹽酥雞都係想像到嘅味道答案係另一隻味道有啲南乳味而且仲配左一個有柚子味道嘅清新醬汁 都算係幾有新鮮感嘅鹽酥雞而且雞肉大舊嫩滑鹽酥雞愛好者更要試一試🤤🤤🍛煎元貝干貝醬炒飯($90)主菜方面叫左個炒飯份量非常大😂😂同朋友兩份食都好飽干貝有三大隻 肉質飽滿充實有鮮味炒飯唔算太濃味 想清淡少少都岩食重點係真係好大碟 食得曬先至好嗌食唔曬就要兩份食喇🤤🤤🍤鳳梨蝦球($92)當日同朋友都唔太肚餓 所以主菜兩份分 叫多份小菜蝦球🤤🤤鳳梨鮮甜 不過較少蝦球大大隻 肉質爽口彈牙🤪醬汁都幾惹味 不過冇白飯送就比較濃味🤪可以叫個白飯一齊食🍻水果菜($38)+玫瑰可可鮮奶($32)飲品係我覺得非常抵讚🤤水果茶係鳳梨配百香果非常巨型 我同朋友都覺得好抵飲枱枱都有叫水果茶😂😂😂玫瑰可可係有驚喜本身諗住都係面頭有啲玫瑰花瓣都未必有玫瑰味但全杯飲品真係有玫瑰味道非常特別 味道亦配合
一直都聽聞過木玥巷抵食之餘食物有質素🤤🤤

😋雙色鹽酥雞($56)
本身唔特別好煎炸野
但好有興趣知道點樣雙色法
因為通常鹽酥雞都係想像到嘅味道
答案係另一隻味道有啲南乳味
而且雞肉大舊嫩滑
鹽酥雞愛好者更要試一試🤤🤤

🍛煎元貝干貝醬炒飯($90)
主菜方面叫左個炒飯
份量非常大😂😂
同朋友兩份食都好飽
干貝有三大隻 肉質飽滿充實有鮮味
炒飯唔算太濃味 想清淡少少都岩食
重點係真係好大碟 食得曬先至好嗌
食唔曬就要兩份食喇🤤🤤

🍤鳳梨蝦球($92)
當日同朋友都唔太肚餓 所以主菜兩份分 叫多份小菜蝦球🤤🤤
鳳梨鮮甜 不過較少
蝦球大大隻 肉質爽口彈牙🤪
醬汁都幾惹味 不過冇白飯送就比較濃味🤪可以叫個白飯一齊食

🍻水果菜($38)+玫瑰可可鮮奶($32)
飲品係我覺得非常抵讚🤤
都未必有玫瑰味
但全杯飲品真係有玫瑰味道
非常特別 味道亦配合得好好🤤

前菜嘅琥珀核桃亦非常好食 朋友想買番屋企食😂😂
美中不足係$40份量比較少 有少少失望 如果可以裝滿少少個外賣兜兜就perfect了🤤🤤