2023-06-11
📍島.聚灣仔莊士敦道199號德安樓地舖灣仔地舖+cafe,但出乎意料嘅抵食!有下次!😆1️⃣香草烤雞胸 溏心蛋 凱撒沙律 配酸種多士 $78 🌕🌕🌕🌕🌕大大塊雞胸,烤得香脆,冇乜油,但唔至於乾柴、鞋口,香草味啱啱好👍🏻。溏心蛋冇蛋腥味,好嫩!凱撒沙律冇我討厭嘅車厘茄,加分😂!個汁酸酸哋幾開胃,再加上煙肉乾同芝士咸咸地增加層次。酸種多士似法包。2️⃣H+ 全日早餐 $88 🌕🌕🌕🌕🌕煙三文魚冇雪藏味。牛油果熟得啱啱好。炒蛋幾滑、有少少奶味。沙律係配芝麻醬,但唔係出面平時買開日式嗰隻,酸酸哋幾fresh。紫芋粟子薯餅炸得香脆,但唔會啖啖油,不過只食得出芋頭味,粟子味唔係好覺。乳酪配有士多啤梨、藍莓,生果新鮮,係熟咗甜甜哋、腍腍哋嗰種👍🏻。3️⃣桂圓杞子茶 +$10 🌕🌕🌕🌕🌑飲落幾順,冇乜甜味、味道天然。4️⃣Iced Americano +$4 🌕🌕🌕🌕🌑幾香、唔算好苦~另外加一平時食all day breakfast都坐底$100起,但呢間只係$88,而且食物換咗比較健康嘅牛油果、酸種多士、乳酪👍🏻,阿媽食緊已經話下次可以全家過嚟食😂。本身想試埋甜品,但2個set真係好夠食,下次先再試~
灣仔莊士敦道199號德安樓地舖
灣仔地舖+cafe,但出乎意料嘅抵食!有下次!😆
2️⃣H+ 全日早餐 $88 🌕🌕🌕🌕🌕
3️⃣桂圓杞子茶 +$10 🌕🌕🌕🌕🌑
飲落幾順,冇乜甜味、味道天然。
4️⃣Iced Americano +$4 🌕🌕🌕🌕🌑
幾香、唔算好苦~
另外加一