2023-11-22
前日放工去咗樂富廣場既「和歌山」食日本菜,餐廳價錢親民,而且食物種類多元化,有我最鍾意既炸豬排定食,又有拉麵、天婦羅等等,食物質高,餐廳環境舒適,抵食又好味😋。雞豚二重奏定食係一款主食,真係好豐富!有炸雞肉同炸豬扒,仲有白飯、麵豉湯同小菜,份量好足夠。炸得香脆嘅雞肉同豬扒好juicy,每一口都好有滿足感。配上白飯同麵豉湯,真係一個滿足嘅餐點!🍗🥩🍚🥣😋另外推介野菜天婦羅抹茶蕎麥面定食,尼款係一個健康又美味嘅選擇!天婦羅炸得香脆,蔬菜保持咗鮮甜嘅口感,仲有抹茶蕎麥面爽滑好吃。呢個定食令我感覺好清爽同滿足,係一個好好嘅平衡餐!🥗🍜🍤😍叉燒豚骨湯拉麵係一款令人垂涎欲滴嘅主食!湯底濃郁鮮香,叉燒肉軟嫩多汁,拉麵彈牙好吃。每一口都充滿豬骨湯嘅濃郁味道,真係令人回味無窮。呢碗拉麵絕對係拉麵愛好者嘅最愛!🍜🍖😋而小食方面,自家制牡犡餃子確實令我驚喜!餃子皮薄脆,內裡嘅牡犡肉鮮美多汁,每一口都好有嚼勁。配上醬汁,味道更加豐富。真係一個好正嘅小食選擇!🥟😍最後飲品我哋點咗和歌山水果茶王,真係好開胃同解渴!呢杯茶飲有濃郁嘅水果味道,清新爽口。喝落去好舒服,係一個完美嘅飲品配搭!🍹🍊🍓😋總括嚟講,「和歌山」
總括嚟講,「和歌山」係一間價錢親民嘅日本菜餐廳,食物種類多元化,質素高,環境舒適。如果你想食日本菜又唔想太貴,「和歌山」絕對係一個值得嚟嘅餐廳。😄🍽️👍