2020-05-07 71 瀏覽
陪同事去尖沙咀買嘢,之後揾地方食晚餐,剛好看到龍門冰室,記得以前在分店食過,食物抵食又好味,一於與同事入去開餐。鐵板美式雜扒(豬扒、雞扒、腸仔、煙肉、煎蛋)黑椒汁,跟意粉,包餐湯和飲品。餐湯是creamy的忌廉湯。鐵板雜扒熱騰騰上桌,份量十足,大大塊雞扒和豬扒煎至金黃色,肉質細嫩,更有流心太陽蛋、腸仔、煙肉好豐富,跟薯菜或飯或意粉,我選擇意粉。數款醬汁中我最喜歡香濃的黑椒汁,辣辣地好惹味!咸檸檬七喜味道咸中帶微酸,好解渴。玉子燒常餐:又是很多選擇,選了五香肉丁麵,麵質爽口,五香肉丁帶辣好好味。吞拿魚芝士,滑溜的蛋包裹著足料的吞拿魚和芝士,口感creamy又美味。奶油多香口甜美。紅豆冰,紅豆夠林又夠甜,飲落好有奶香味!叫了一些小食,蜜糖雞翼,雞翼炸至金黃色,淋左D蜜糖係面,皮脆肉嫩有甜味!薯蓉焗青口,大大隻半殼青口,上面鋪滿薯蓉和芝士焗微焦,薯蓉滑溜配青口美味可口。

餐湯是creamy的忌廉湯。
咸檸檬七喜味道咸中帶微酸,好解渴。
紅豆冰,紅豆夠林又夠甜,飲落好有奶香味!