2010-08-09 47 瀏覽
農家餐廳一開業時已經幫襯過幾次,今日咁岩又試多次!店鋪座落於上水街市熟食中心,環境當然麻麻地!各位穿慣西裝;出入慣大商場或高級餐廳的人可能會令你失望或不滿,不過呢度的食物真係唔錯,大大份又好味。每一份餐附送湯及包,但要加$6至$8先有餐飲。蒜蓉包每個餐有一塊仔蒜蓉包,蒜蓉味不算多,但夠牛油,咬落好香脆,比起開店初時的蒜蓉多士更好味。羅宋湯之前試過白湯,覺得一般,所以今次就試下紅湯。湯好濃,比一般西餐廳的酸同"傑",還可以啦。洋蔥煎牛利配海蝦意粉(主菜)記得細個最鐘意去農場餐廳食牛利!大大份,竟然有5至6塊牛利!雖然有2塊個面燶左少少,但好林,個汁又唔會咸。意粉都好味,加埋d汁話咁快就食晒!朋友叫的紅酒牛尾都好好味,又大份又入味。而焗薯亦做得唔錯!食物夠健康,無味精!食完唔會口渴總括又言,呢度的食物係大件夾抵食,但環境未必附合到各人的需求,(街市熟食中心的確會有烏蠅出現,但唔多,建議老細可以用蓋蓋住餐具,保持衛生)大排檔,唔好EXPECT咁多......雖然我都好懷念當年西餐廳格局的農場餐廳,但而家只可以黎呢度懷愐一下而已。
農家餐廳一開業時已經幫襯過幾次,今日咁岩又試多次!
店鋪座落於上水街市熟食中心,環境當然麻麻地!
不過呢度的食物真係唔錯,大大份又好味。
每一份餐附送湯及包,但要加$6至$8先有餐飲。

蒜蓉包
每個餐有一塊仔蒜蓉包,蒜蓉味不算多,但夠牛油,
咬落好香脆,比起開店初時的蒜蓉多士更好味。

羅宋湯
之前試過白湯,覺得一般,所以今次就試下紅湯。
湯好濃,比一般西餐廳的酸同"傑",還可以啦。

洋蔥煎牛利配海蝦意粉(主菜)
記得細個最鐘意去農場餐廳食牛利!
大大份,竟然有5至6塊牛利!
雖然有2塊個面燶左少少,但好林,個汁又唔會咸。
意粉都好味,加埋d汁話咁快就食晒!

朋友叫的紅酒牛尾都好好味,又大份又入味。
而焗薯亦做得唔錯!
食物夠健康,無味精!食完唔會口渴

總括又言,呢度的食物係大件夾抵食,
但環境未必附合到各人的需求,
大排檔,唔好EXPECT咁多......

2010-08-06