餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

2020-07-21 2712 瀏覽
平時喺銅鑼灣返工放飯 都會行經呢間餐廳 見到佢哋餐牌有花膠湯粉皮 好似好正咁有啲好好奇好想試吓🤔 今日收工就一於同女朋友去試吓先😏餐廳喺糖街 都好易搵!平時見到都已經好多人食 今日都唔例外 不過好彩等咗一陣就有位👏🏻入到去餐廳唔算好大 但都有啲特式擺設 同埋氣氛都唔錯👍🏻之後睇吓有咩食先我就梗係試返我最好奇嘅花膠湯粉皮啦🙈好快就有得食啦!•印尼花膠湯蘭雞粉皮🐔•-第一啖食落去就已經好驚喜!佢個湯底超濃郁 充滿張口嘅口感 而且仲好重雞湯味👍🏻 另外呢度都冇孤寒 俾一大舊花膠你 超抵阿!佢哋嘅雞都整得好入味 而且仲好鮮嫩!點埋佢哋嘅秘製醬汁 酸酸甜甜好清新 就更加好食👍🏻分量同樣地一啲都唔少 !另外我女朋友叫嗰個都好誇張!呢度真係好大方 一個餐成條魚俾你😱 仲要煎得好香脆!表皮脆卜卜 但入邊嘅魚肉就好嫩滑☺️因為炸得好香脆嘅關係 基本上成條魚除咗骨位都食得👍🏻我哋仲要多咗個串燒!•3串牛肉串燒🐮•-呢度嘅串燒都整得好出色 佢哋嘅調味料整得啱啱好唔會太過咸 而且都好有牛肉味 面頭仲燒到有少少脆口 正!最後飲品我就叫左一杯珍多冰呢杯珍多冰同泰式嗰款有少少分別 呢杯就比較稀身少少 但入邊嘅材料都係
今日收工就一於同女朋友去試吓先😏

餐廳喺糖街 都好易搵!

入到去餐廳唔算好大 但都有啲特式擺設 同埋氣氛都唔錯👍🏻

之後睇吓有咩食先

我就梗係試返我最好奇嘅花膠湯粉皮啦🙈

好快就有得食啦!

•印尼花膠湯蘭雞粉皮🐔•
第一啖食落去就已經好驚喜!
佢個湯底超濃郁 充滿張口嘅口感 而且仲好重雞湯味👍🏻

另外呢度都冇孤寒 俾一大舊花膠你 超抵阿!
佢哋嘅雞都整得好入味 而且仲好鮮嫩!
點埋佢哋嘅秘製醬汁 酸酸甜甜好清新 就更加好食👍🏻
分量同樣地一啲都唔少 !

另外我女朋友叫嗰個都好誇張!

呢度真係好大方 一個餐成條魚俾你😱
仲要煎得好香脆!

表皮脆卜卜 但入邊嘅魚肉就好嫩滑☺️
因為炸得好香脆嘅關係 基本上成條魚除咗骨位都食得👍🏻

我哋仲要多咗個串燒!

•3串牛肉串燒🐮•
面頭仲燒到有少少脆口 正!

最後飲品我就叫左一杯珍多冰
呢杯珍多冰同泰式嗰款有少少分別 呢杯就比較稀身少少 但入邊嘅材料都係差唔多 都好有椰奶香👍🏻
呢度嘅性價比幾高 因為每個套餐嘅份量都好多 而且啲嘢食仲整得好好味!
另外食嘢嘅時候 見到好有趣嘅一幕 有一枱客人喺度幫佢嘅工人姐姐慶祝生日☺️好Sweet!!
大家如果想同印傭姐姐慶祝生日不妨可以考慮吓呢到😂👍🏻