2021-03-31
今日去荃灣行街,Lunch 就去左呢間茶餐廳食,因為見佢好多客,應該吾會差。佢地門口已經放晒餐牌出黎,睇睇啲價錢,又幾抵食喎。佢地重有手搖果啲特飲同埋雞蛋仔,真係當吸引,難怪咁多人嚟呢間餐廳食嘢。餐廳仲會定時出爐新鮮麵包,出爐時香氣四溢,下午茶都應該好吸引,菠蘿油,雞尾包,加番杯咖啡,的確係無敵。我點了熱咖啡同埋仙草鮮奶,仙草鮮奶奶味極濃,非常好飲。西多士勁厚,切出黎見到裏邊充滿醬料,加上蜜糖,口感一流,甜甜的,熱辣辣的,不可以錯過。焗豬扒飯,熱辣辣出爐,豬扒已經細心地幫你切好一件件。每一啖飯都有茄汁味,芝士味,而且醬汁都非常足夠,確保啖啖飯都有醬汁,值得一試。雪菜肉絲炆米,濕濕地,煮得非常好。米粉硬度適中,保持口感。這間茶餐廳的食物水平偏高,怪不得這麼多人來食,大家如果經開荃灣,都可以試一試。
我點了熱咖啡同埋仙草鮮奶,仙草鮮奶奶味極濃,非常好飲。
雪菜肉絲炆米,濕濕地,煮得非常好。米粉硬度適中,保持口感。