🎞係旺角食lunch 揀左呢間💛店係一間以電影為主題嘅西餐廳90後嘅老細係周星馳嘅fans所以店內充斥着非常有特色嘅打卡金句🎞辣肉腸蘑菇賓尼迪 $99Egg benedict 就食得多 用辣肉腸做餡料都係第一次食 包係脆豬 烘得好鬆脆仲夾左一塊火腿扒 火腿扒同egg benedict 都好夾 配埋辣肉腸蘑菇 夠晒豐富又夠味💕重點流心蛋 蛋汁都好滑 🎞燒紐西蘭牛柳配薯菜 $128牛柳有兩大件 燒至半生熟 肉質好淋 個人覺得唔使點汁更顯肉味底下配有薯蓉 薯蓉有好香咖喱味 幾有特色🎞lunch set 包咗蒜蓉包同湯 今日係番茄湯 蕃茄湯微辣 飲落唔酸 texture都唔係結撻撻嗰隻🎞Lyche soda🎞Grapefruit soda兩杯梳打個賣相都好夏日Lyche soda比較甜 grapefruit 清新d 🎞香草蜂蜜雞翼 $68有五隻 雞翼沾滿左蜂蜜汁 甜而不膩 雞翼上枱嘅時候非常熱 好夠脆🎞焗法式檸檬撻 $58因為好想食甜品 所以叫咗個檸檬茶兩個人share檸檬撻個皮焗得好脆 算係偏甜嘅檸檬撻 不過我哋都覺得濃味好好食 作為一餐飯嘅結尾一流

🎞係旺角食lunch 揀左呢間💛店
係一間以電影為主題嘅西餐廳