2020-05-22 362 瀏覽
佐敦食午餐唔係太多選擇,紅茶係我地比較常幫襯既一間,等位時間短,食物種類多,價錢合理係佢最大既吸引力。今日叫左個常餐豬扒通粉配多士同炒蛋,塊豬扒好大塊,就咁食完塊豬扒其實都已經飽左一半,通粉個湯係好濃郁既豬骨湯,好夠味。不過個人覺得塊豬扒另上可能會更加好,因為煎完都幾油下,浸左係碗粉到搞到D湯底都油埋。炒蛋有好香既蛋黃味,而且有少少流心,火喉控制得唔錯。朋友叫左午市套餐蒜蓉雜扒配薯菜,雜扒係牛+豬扒,薯菜係焗薯,D扒好大塊,成碟野勁大碟,賣相同味道都唔錯,都幾驚喜!焗薯都好好食,不過女仔食的話應該會食唔晒。跟餐有餐湯同野飲,咁豐富既午餐連埋野飲先$50,仲要唔洗加1。野飲方面叫左係出面比較少見既熱杏霜,跟餐唔洗加錢,佢沖得都幾杰,睇得出落左好多杏仁粉,飲落同出面D中式糖水鋪賣開既二三十蚊杏仁茶差唔多味,非常推介。