2016-04-27
之前試過有次係旺角行左好耐都唔知食咩好,經過呢間見佢好多優惠好似好扺咁,食過一次覺得好扺,今次再黎食,點知差左好多叫左呢個雜錦湯烏冬,其實呢到真係咩都平,呢個$48都好抵,有好多種既配料,有天婦羅蝦,炸雞,蟹柳,青口,肥牛 叉燒,金菇等,以呢個價錢咁多款餸仲有烏冬算係咁,無話邊樣唔新鮮既,但呢個價錢都知個質素架啦,天婦羅蝦醃到無哂蝦味係純碎食炸野既感覺,炸雞就更加唔洗講,一舊硬加涷左既炸物(佢仲要將啲炸物放落啲湯到),其餘配料就尚算可以啦,填飽到個肚就算雜錦海鮮炒飯:上兩次黎都無叫過呢到炒飯,我好中意食炒飯,今次就叫黎試下啦,嘩...呢個真係中左個大伏應該從來無食過咁伏既炒飯,首先我將所有飯反轉再反轉先搵到一兩條八爪魚仔,說好的雜錦海鮮呢?都要五十幾蚊其實我去茶記食任何一個炒飯都會多餸過佢。重點黎喇!個炒飯唔好講有無穫氣啦,係直情濕加痴立立果種,完全係入唔到口咁呢碟只可以叫做一堆雜豆濕飯,從來都唔淨野食既我,竟然會淨返半碟...您地想像到有幾恐怖啦呢個係吸引我再黎食既優惠,佢每人食滿$50就可以用佢啲優惠價叫佢啲野食,呢個雜錦加洲卷$25/6件同埋軟殼蟹卷就$28/4件,公道啲講真係大
軟殼蟹卷:記得上兩次黎我最滿意係呢個,份量大之餘炸得都脆,但今次真係如其名連個炸䊢都係軟埋囉真係當買佢啲飯填肚....
雜錦加洲卷:呢個真係成餐飯既黑回憶呀!!!!!!咁佢黎到放左係檯,我同個朋友仲食緊個烏冬未食佢,突然有隻蒼蠅係個加洲卷上面,之後佢就好似跳舞咁逐件壽司都逗留左陣,我同個朋友望住好無奈,就叫個職員換啦,個職員都好唔情願咁,換左碟之後,諗住快啲食完走人,點知又見到隻蒼蠅係個壽司上面,個朋友想趕走佢都唔成功,結果成餐飯既時間我地都一路急住食一路望實有無蒼蠅,感覺食每啖都好似會食到隻蒼蠅
兩個人最後埋單都二百蚊,講真您用平做招牌,唔代表可以個質素同衛生都咁差,咁樣就算幾平都無用