2021-04-06 13 瀏覽
好耐無同朋友外出打邊爐,今次又去食『二鍋頭』任飲任食,選擇去尖沙咀分店, 環境乾淨整齊,地方都算闊落,價錢又抵吃, 服務態度亦好好。我們星期六選擇$218/2.5小時,可以任食雞煲鴨煲豬手煲,再另選湯底火鍋放題。今次我地先食鴨煲,揀左小辣,店員放少少酒點火炒,香氣十足,入邊有油鴨及鮮鴨,油鴨惹味,鮮鴨肉質較滑, 醬汁比較入味,味道相對濃郁。然後我們再品嚐雞煲,雞煲味道比鴨煲更惹味,肉質算幼嫩。之後我哋點了滋補藥膳鍋,湯底比較健康,點菜單食物種類都算多,蔬菜及丸類在自助區內任取, 由於已經食咗鴨及雞煲, 我哋點咗少量肉類,另外多次 encore 脆鯇魚腩、脆鯇魚片、海蝦、海蜆及白鱔,新鮮又美味。另外自助醬料及自助飲品區,仲有雪糕雪條任取, 方便除了汽水及茶類等,亦有一款啤酒任飲,或自費選擇其他牌子啤酒。

然後我們再品嚐雞煲雞煲味道比鴨煲更惹味,肉質算幼嫩。

2021-03-27