CA-TU-YA吉豚屋  吉列豬扒專門店 (尖沙咀分店)全港有8️⃣間分店既連鎖(平價)吉列豬扒專門店,唔計特價產品,平均都要$60一個飯,勝在所有野食都係即叫即炸,上黎既炸物都係熱辣辣~ 可惜外層炸漿炸得偏硬,入口會有DD刮口,但呢個價錢整體上一個餐連配菜同麵豉湯都已經相當抵食.配料方面有 生椰菜同面豉湯,都十分足料! 係食咁熱氣既食物既時候,食一啖生椰菜,超新鮮,水份好足💦,熱氣💥既感覺都消左一大半😭! 而麵豉湯唔會太咸,湯有紅同白蘿蔔、幾片豬肉片同洋蔥,咁足料既麵豉湯確係好少見~👏 其他食品雖然味道唔算好突出,但價錢一定係好抵食!午市一個滑蛋雞扒飯,只需$29!簡直就係糧尾恩物.. 評分推介排名既先後. 必點精選.💁🏻‍♀️吉列三重奏定食 ($75) - 三重奏係指1️⃣兩塊切開一半既豬肉餅、2️⃣一塊豬柳同3️⃣兩隻蝦 -- 豬肉餅都好淋好juicy,豬柳本來呢個位就偏瘦,所以都會有預佢偏乾,🤨但因為佢一塊唔算好大塊,所以可以接受,蝦就都彈牙😉 單睇份糧已經就好多!佢仲有3個醬配埋--豬扒醬、芝麻醬同他他醬👍抵.💁🏻‍♀️滑蛋雞扒飯(特價 $29) - 糧尾必點,雞扒雖然唔係靚料,又唔算炸得出色,
CA-TU-YA吉豚屋  吉列豬扒專門店 (尖沙咀分店)

評分推介排名既先後
必點精選.

💁🏻‍♀️滑蛋雞扒飯(特價 $29) - 糧尾必點,雞扒雖然唔係靚料,又唔算炸得出色,但滑蛋同汁都係叫唔錯,重點係$29蚊既滑蛋雞扒飯係邊到搵!仲要堂食~唔推介都對唔起大家啦~

不過不失.
👌唐揚炸雞 (開心價 $18) - 雞炸出黎都相當滑,但炸漿無脆既感覺,炸漿攞得偏少,所以有D似生炸既感覺,但$18有4件大大既炸雞都可以點黎試試

失望之不選.
🙅🏻‍♀️凍椰果荔枝茶 (跟餐價+$5) - 荔枝茶本身就好甜,落埋椰果成杯野就太甜,要等到冰熔左先入到口

評分 (5😋最高)
回頭指數: 😋😋😋😋(糧尾外賣必點)
食物質數: 😋😋😋.
環境: 😋😋😋😋
2020-04-04