2024-10-13
✨ 整體來説,我個人偏好重口味,哩間泰越菜味道就偏向清淡(個人口味問題),哩間菜式份量很足,價錢都好實惠;豐盛二人餐 B餐 $248泰式炸蝦餅拼酸辣無骨鳳爪蝦餅炸得金黃酥脆,外脆内軟,算出色。泰式豬頸肉沙律豬頸肉肥瘦相間,肉質軟嫩,海南雞/泰皇燒鷄(半隻)我地揀了燒鷄,燒鷄外皮烤得金黃金黃,外酥内軟,不會太乾。泰式辣椒膏炒蜆個人感覺沒有太出色,辣椒膏有點過於稀釋,整個汁就突顯不了泰越菜風味。飛天通菜通菜脆口清爽,不錯。椰汁西米露都係果句,椰奶味偏淡。白飯兩碗泰國龍眼水清新解暑,同埋入面真係有4粒龍眼。越南滴漏咖啡☕️ (套餐+12)哩個價錢真係好抵噶,店員已經加了煉奶在地下,飲之前記得攪下!斑斕巴斯克蛋糕 (套餐+$22)價錢算不錯,斑斕味道很香,口感順滑,但係就不夠creamy.椰汁芒果糯米飯 $48斑斕味的糯米飯都幾特別,斑斕味很香。芒果就因爲宜家唔係當做,所以唔會好甜。❗ 冷氣超級大,真係凍到個人冰曬,建議大家拎外套食物上臺一陣都好快凍了,
豐盛二人餐 B餐 $248
泰式炸蝦餅拼酸辣無骨鳳爪
蝦餅炸得金黃酥脆,外脆内軟,算出色。
泰式豬頸肉沙律
豬頸肉肥瘦相間,肉質軟嫩,
海南雞/泰皇燒鷄(半隻)
我地揀了燒鷄,燒鷄外皮烤得金黃金黃,外酥内軟,不會太乾。
泰式辣椒膏炒蜆
飛天通菜
通菜脆口清爽,不錯。
椰汁西米露
都係果句,椰奶味偏淡。
白飯兩碗
泰國龍眼水
清新解暑,同埋入面真係有4粒龍眼。
越南滴漏咖啡☕️ (套餐+12)
斑斕巴斯克蛋糕 (套餐+$22)
椰汁芒果糯米飯 $48