2020-06-01 159 瀏覽
之前桃桃嘅朋友介紹如果去西貢食下午茶就要試下呢間全記小店。 嗰日難得同父母去到西貢行山, 返到西貢市中心正好係下午茶時間, 就帶埋父母去試下呢間鋪頭。 為咗試下唔同既款式, 我地就叫左三個唔同既下午茶餐share。星洲喇沙海鮮湯米粉($42)呢個係桃桃個朋友推薦嘅款式, 果然好好食, 喇沙夠味, 而海鮮都好新鮮。 有蝦, 青口, 魚蛋, 連最大機會有雪味嘅魚塊都係鮮味嘅, 好明顯係新鮮貨。 好味到桃桃都無見過d魚塊就俾人食晒。冬陰功海鮮湯河($42)材料同上面個喇沙一樣, 不過個湯底唔同。 怕辣的桃桃本身唔太敢叫, 但媽媽堅持要叫。 估唔到比喇沙更好食, 少少辣釣起成碗湯河。鹹牛肉蛋潛艇 ($41)媽媽評價呢個最唔抵, 雖然份量唔細, 但無突出之處。因為太肚餓竟然唔記得左影食物, 唯有影返餐牌補數啦。

星洲喇沙海鮮湯米粉($42)

冬陰功海鮮湯河($42)

鹹牛肉蛋潛艇 ($41)
媽媽評價呢個最唔抵, 雖然份量唔細, 但無突出之處。

因為太肚餓竟然唔記得左影食物, 唯有影返餐牌補數啦。