堂食🍽 4人 晚餐人均:HK$145價錢:🍓🍓🍓🍓🍓味道:🍓🍓🍓🍓環境: 🍓🍓🍓🍓推介指數:🍓🍓🍓🍓🍓Mandy 佢咁睇:四人飯局會比二人舒適,基於食店設計,二人幫襯有機會「面壁思過」。食物並不算十分優質,但勝價比高,適合「小資」朋友。本店算是本人飯堂,所以今次推介好姊妹一齊幫襯,但作為食客,覺得水準沒以前好,可惜。基於衛生,我們四位女士各自點了一個丼,另外叫了兩個小食SHARE,所以本食評只能限於本人吃過的了。🍓松丼 (吞拿魚腩蓉,海膽,溫泉蛋,三文魚籽) HK$108齋睇壽司料,已覺得超值,成SET上時,姊妹們直情雙眼發光,因為太豐富了。除了TARGET的壽司飯,還附上烏冬,客人可根據自己口味選擇冷或熱,相當貼心。隨餐更包含五款小食,有海鮮類小食,果仁海苔以及蓮藕乾。說回主題,雖然這麼平價,但海膽質素還可接受,不至於很鮮甜,但沒有出事,已感滿意。至於三文魚籽及吞拿魚腩蓉也是合乎水準,唯獨有個疑問,為甚麼我的溫泉蛋變了生蛋?但因昨晚顧著聊天,壓根兒沒有發現疑點,幸好至今沒有不適。🍓凍檸茶小甜 跟餐加HK$ 8套餐不包飲料,但加8蚊有杯凍檸茶,而月份量足,味道合理,亦算超值。另其實加H
堂食🍽 4人 晚餐
人均:HK$145
價錢:🍓🍓🍓🍓🍓
味道:🍓🍓🍓🍓
環境: 🍓🍓🍓🍓
推介指數:🍓🍓🍓🍓🍓

Mandy 佢咁睇:

隨餐更包含五款小食,有海鮮類小食,果仁海苔以及蓮藕乾。
但因昨晚顧著聊天,壓根兒沒有發現疑點,幸好至今沒有不適。

🍓凍檸茶小甜 跟餐加HK$ 8
另其實加HK$22
如喜歡宇治抹茶類特色飲品,加HK$22亦有很多選擇。

🍓炸日本池魚 HK$48
香口、鮮甜,絕為可口小食

好姊妹整體COMMENT:
好味呀!抵食喎!多謝介紹!

PS 我哋七點半到,原本餐廳話八點九還枱,但後來都由我哋坐到九點幾。
2021-05-14
20 分鐘 (堂食)