2022-03-12 182 瀏覽
係依間店既前身時曾到訪一次 都大概2年前咁上下既事 咁岩上網搵番之前間店先知改左名 價錢都冇乜點變 都係抵到爛位置上真係唔明顯 可能因為咁價錢比較低🤔 人流都比較少 不過相信識貨之人或者附近番工既人都會將依度當飯堂 用餐期間都有外賣客光顧比起之前 食物既款式多左 。 當然主打都依舊係海南雞飯啦 專誠黎食海南雞既我當然會叫「粉紅水紅雞飯」($39) 。 其實唔明點解叫粉紅 不過可能係因為間店叫粉紅水門雞 佢主打黎所以咁叫🤔🤔🤔 食物好快到 是以外賣餐具盛裝 感覺都幾衛生。 而飯量絕對唔係一般既多😂😅 聽到及後入黎幫襯既上班一族同朋友呻(?) 如果掉番轉雞多飯少會更好😂😂 飯應該是香茅油飯, 入面有香茅同油膏(?) 證明真材實料🤔😅 當然咁既價錢唔好期望佢既賣相會似五星酒店咁擺盤令。而雞方面 ,個人覺得幾讚、雞相當滑同嫩 ,不過應該廚師切既手勢一般 啲雞仲係連埋一齊唔切到底 食嗰陣有小小唔方便。 不過整體都唔錯 值得再黎

用餐期間都有外賣客光顧

粉紅海南雞飯