2017-08-04 1456 瀏覽
難得今日約左朋友聚一聚 醒起之前同學介紹既大漠 即刻book位 抱著食好味羊咩咩既心態黎由於平日 都唔算多人 全部餐廳招牌菜😁😁仲有套餐同羊肉宴🤗黎到大漠 肯定要試下新疆啤 同香港本地啤用戰鬥碗飲特別痛快😍新疆黑啤甘甘地又唔會偏甜 推薦!香港啤就有多一陣果香味 都正!套餐上菜 羊肉粉絲湯 老實說 成晚最滿意係呢碗野 味香 肉嫩 有羊肉味但又唔會太over 蜂蜜椰菜 上面有啲提子乾 好得意既口感 椰菜好新鮮羊肋排 聞落好香 但係 好韌 咬唔開 朋友咬到成舊跌落褲度😱 幾乎食唔出羊味 以為係牛腩咁款 隻羊生前應該成日係草原奔馳 奔到咁有肌肉😛扒菇 幾入味 估唔到新疆人都會咁整法!另外叫左個晚市碟頭飯 甜酸羊 同羊肋排一樣 都係咬左好耐😂 其實望落是非常juicy的 我好奇望下隔離啲人 見到個女仔食緊羊扒 都咬到好吃力 可能呢間餐廳係大部分羊都係呢個texture最後送羊奶凍 好好味!幼滑!整體比我期望中差啲 對啲羊製品有啲失望 除左羊奶凍仲有個羊抓餅 淡而無味 羊肉碎零零丁丁既口感令人失去驚喜 下次有機會再去試下其他羊肉 睇下會唔會好啲🙂

由於平日 都唔算多人

全部餐廳招牌菜😁😁

仲有套餐同羊肉宴🤗

黎到大漠 肯定要試下新疆啤 同香港本地啤

用戰鬥碗飲特別痛快😍
新疆黑啤甘甘地又唔會偏甜 推薦!
香港啤就有多一陣果香味 都正!

套餐上菜 羊肉粉絲湯 老實說 成晚最滿意係呢碗野
味香 肉嫩 有羊肉味但又唔會太over

蜂蜜椰菜 上面有啲提子乾 好得意既口感 椰菜好新鮮

扒菇 幾入味 估唔到新疆人都會咁整法!

另外叫左個晚市碟頭飯 甜酸羊 同羊肋排一樣 都係咬左好耐😂

最後送羊奶凍 好好味!幼滑!

整體比我期望中差啲 對啲羊製品有啲失望 除左羊奶凍

仲有個羊抓餅 淡而無味 羊肉碎零零丁丁既口感令人失去驚喜