2020-04-08
一間有請食雞翼又有休息既小黃店💛💛一路係ig都見到呢間餐廳好多人食 佢個雞翼拼盤真係好photogenic🤤🤤但係依家又唔會亂出街渦 所以近排比我發現佢喺灣仔開咗 我就有一日lunch time同左朋友去食 超開心🥳佢而家有個抗疫lunch set $60都幾抵食😎😎·Lunch Set $60佢一個lunch set係包八隻雞翼 你可以揀兩個口味 我同我個朋友就總共揀咗四種口味😍😍之後你可以跟一個薯條/番薯條 我哋就一樣嗌左一個keke 之後仲有個前菜 個份量係超級generous 而且個沙律好多sauce好味😋我覺得女仔黎講每人食八隻雞翼 其實都已經幾飽 男仔嘅話就可能真要食曬啲薯條先夠🤣🤣·Cajun Spice l Buffalo l Hoisin Glazed l Thai Sweet Chili佢個cajun係個staff推介既 就係好typical美國嗰種香料燒雞翼味 我自己覺得唔錯 幾正🤤水牛城雞翼我平時好鍾意架 但係佢今次個調味有少少唔係好啱我口味 我覺得太酸啦 所以好似有少少奇怪咁 呢個味我自己就麻麻哋🙊🙊之後佢個hoisin係超好笑 佢完全就係北京填鴨嗰隻味 食落
Lunch Set $60
Hoisin Glazed
佢個cajun係個staff推介既 就係好typical美國嗰種香料燒雞翼味 我自己覺得唔錯 幾正🤤水牛城雞翼我平時好鍾意架 但係佢今次個調味有少少唔係好啱我口味 我覺得太酸啦 所以好似有少少奇怪咁 呢個味我自己就麻麻哋🙊🙊之後佢個hoisin係超好笑 佢完全就係北京填鴨嗰隻味 食落好搞笑 但係又估佢唔到好好食😍最後個thai sweet chili就一定無得輸架啦😈呢度所有雞翼都係即嗌即整 所以好熱辣辣得黎啲雞翼一定好食🤤不過就要等耐少少 我哋都等左差唔多半個鐘多啲啲先有得食 所以大家如果lunch既話最好book左位先啊keke
Sweet Potato Fries
Sweet Potato Fries
佢個薯條嘅話我自己就鍾意食番薯條多啲 因為佢即炸嘅原因 我覺得佢個薯條對我黎講有少少太熱氣 太脆啦🙊😂😂反而番薯條一開始好似有啲太蕃薯 冇咁好食 但係佢越食就越好食 所以推薦大家試吓呢度嘅番薯條😎😎
Iced Lemon Tea
食呢啲炸嘢一定要飲嘢 但係因為我份人冇好鍾意飲汽水 所以我就加咗$10嗌呢個檸檬茶 估佢唔到西式快餐既檸檬茶咁好飲🤤🤤我自己嗌左走甜 佢個茶底好好飲 而且佢比左勁多檸檬🍋啲檸檬超新鮮 完全唔會澀 超夾個雞翼😍😍
#rbyeat
#rby西餐