2021-09-22
最近經常見到foodie們推薦一間黑白Cafe,所以想去朝聖一下😎~餐廳環境以黑白手繪畫做主題,仲會播放經典動畫主題音樂,例如宮崎駿《天空之城🏰》,真係好似入左童話世界咁樣,而且地方好大,瘋狂打卡都冇問題🤣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🤍煎帶子龍蝦汁意大利飯👉🏻$158本身打算叫酥炸軟殼蟹意大利飯,可惜賣曬😞,但估唔到呢款都唔錯,煎帶子爽口鮮甜,意大利飯係偏軟身但係都一粒粒咁,龍蝦汁我最怕就係腥,但佢唔會而且醬汁份量岩岩好😙 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🖤香煎美國有骨豬鞍扒配蘋果燒汁👉🏻$258豬鞍肉結實而且唔會嚡,夠淋身好易切得開,配蘋果燒汁食更加𝖿𝗋𝖾𝗌𝗁🌱 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🤍花見👉🏻$78擺盤效果似一盤花🌹打卡一流~周圍鋪滿消化餅碎,中間蛋糕上層係玫瑰味啫喱,下層係檸檬芝士🍋蛋糕,味道清新,配搭幾好🥰 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀我地一人叫咗一杯𝗌𝗂𝗀𝗇𝖺𝗍𝗎𝗋𝖾 𝖽𝗋𝗂𝗇𝗄𝗌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🖤𝖱𝗈𝗌𝖾 𝖳𝖾𝖺 👉🏻$52𝗋𝗈𝗌𝖾 𝗍𝖾𝖺賣相超靚,充滿少女💁🏻♀️嘅味道,杯邊沾滿玫瑰花🌹碎,入口好重玫瑰味,配上草莓🍓茶味道幾夾,不過對我嚟講甜咗啲⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🤍𝖳𝗂𝗋𝖺𝗆𝗂𝗌𝗎 𝖢
🤍煎帶子龍蝦汁意大利飯👉🏻$158
🖤香煎美國有骨豬鞍扒配蘋果燒汁👉🏻$258
🤍花見👉🏻$78
我地一人叫咗一杯𝗌𝗂𝗀𝗇𝖺𝗍𝗎𝗋𝖾 𝖽𝗋𝗂𝗇𝗄𝗌
🖤𝖱𝗈𝗌𝖾 𝖳𝖾𝖺 👉🏻$52
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🤍𝖳𝗂𝗋𝖺𝗆𝗂𝗌𝗎 𝖢𝗈𝖿𝖿𝖾𝖾 👉🏻$52
呢杯咖啡夠曬特別😚!多數咖啡都係latte同 cappuccino☕️但係Tiramisu Coffee都係第一次見😍不過Tiramisu味唔算好濃,似𝗆𝗈𝖼𝖼𝖺多🤣