2017-05-25 97 瀏覽
今晚姊妹淘,女生倆吃晚飯,選址很重要,交通要就腳方便,裝修又要精緻,環境又要夠 girlish, 最終我們決定到 Chelsea 第一眼有像伊甸園的感覺,特別喜歡他的露台。座位寛敞而且感覺舒服酒精是我的朋友,坐低傾計梗係叫杯 cocktails 先啦! 不過另外嗰位就唔飲酒啦! Miami Beach 淨係聽個名已經有無限嘅幻想另一杯叫咗 signature 既 Chelsea Punch。女生要吃得優雅,cocktails 襯托 Seafood Platter $328,成件事變得 elegance 望見到心心眼,Oyster~ abalone ~diamond clam ~crab claw ~ocean shrimp ~scallop 我想把整個海洋吃落肚美酒佳餚相得益彰。全都是我喜歡的海鮮,究竟吃那一樣先好呢?生蠔是Pacific Rock, 口感 creamy 軟嫩刺身級的帶子肉厚彈牙啊!鮮甜的翡翠螺肉,最愛就係品嚐到他們的原汁原味當然還有食落去感覺好似初戀嘅鮑魚啦!口感 Q彈有咬勁。全部都超美味,加上自己調制的醬汁,海鮮嘅鮮味更是提升到另一個層次。美味的海鮮只是前奏,主菜現

美酒佳餚相得益彰。

美味的海鮮只是前奏,主菜現在出場。朋友的 Iberico Pork Loin $268。share 了一件,估唔到豬肉都可以咁 juicy

我還是喜歡吃牛,US Rib-Eye Steak $288
steak 十分厚實,我覺得五成熟就 perfect 了。

切開不會有血腥的感覺,肉質粉嫩,非常嫩口,口感軟腍
突然覺得今晚應該飲紅酒才對!

很喜歡他們的雲石枱,很滿足的一頓晚餐,最後我們倆帶着愉快滿足的笑容,踏上回家之路

慶祝紀念
生日