2021-12-03 404 瀏覽
本人好鍾意食大閘蟹,自己整的話買返嚟都差唔多$100隻,調返轉放題任食計條數上緊抵好多,算死草嘅我當然唔會放過放題嘅機會.今次就揀咗專食滬菜嘅夏麵館大閘蟹放題當然唔淨只得大閘蟹食,仲有不同嘅前菜主菜.前菜🍴<鎮江水晶肉併虎皮素鵝>水晶肉略嫌凍咗少少🤏,味道正常素鵝炸得脆口又唔油膩,好食.🍴麻辣口水雞呢個有啲失望,佢加咗花生醬,成件事好奇怪,同埋都冇乜肉.🍴蟹粉小籠包熱辣辣呈上,皮薄多汁,直頭係夾住個頂可以搖下搖下個種蟹粉味好香,好好食.食完主菜,終於到主角大閘蟹出場.🍴任食大閘蟹呢度有得自己揀想食公定乸,我就揀晒全部公一開個蟹蓋,嘩!爆膏阿!食落去,蟹膏香濃,完全食到停唔到口之前食過其他嘅放題,都冇呢度咁多膏,同埋有1/3機率啲開到死蟹(黑色)呢度雖然有,但情況好少So far食咗廿幾隻蟹,得兩隻係咁.仲有其他主食甜品,但由於真係好忙住食蟹嘅關係,都係食咗幾啖同埋冇影相.最值得一提就係🍴烏金蟹粉拌面黑色嘅面配上金黃色嘅蟹粉,睇樣都覺得好食(sorry掛住食蟹真係冇時間影相🥲)蟹粉唔手軟落左好多,撈埋個麵好好食.💰價錢呢個餐我係上網訂嘅,兩個人連加一$103x(閒日價)真
本人好鍾意食大閘蟹

今次就揀咗專食滬菜嘅夏麵館大閘蟹放題
當然唔淨只得大閘蟹食,仲有不同嘅前菜主菜

前菜
🍴<鎮江水晶肉併虎皮素鵝>
水晶肉略嫌凍咗少少🤏,味道正常
素鵝炸得脆口又唔油膩,好食

🍴麻辣口水雞
呢個有啲失望,佢加咗花生醬,成件事好奇怪,同埋都冇乜肉

🍴蟹粉小籠包
熱辣辣呈上,皮薄多汁,直頭係夾住個頂可以搖下搖下個種
蟹粉味好香,好好食

食完主菜,終於到主角大閘蟹出場

🍴任食大閘蟹
呢度有得自己揀想食公定乸,我就揀晒全部公

一開個蟹蓋,嘩!爆膏阿!

食落去,蟹膏香濃,完全食到停唔到口

呢度雖然有,但情況好少
So far食咗廿幾隻蟹,得兩隻係咁
最值得一提就係
🍴烏金蟹粉拌面
蟹粉唔手軟落左好多,撈埋個麵好好食

💰價錢
呢個餐我係上網訂嘅,兩個人連加一$103x(閒日價)
真心覺得好抵食,其實你食多過五六隻蟹已經回本

題外話,呢度嘅職員非常有禮貌,又會主動睇吓你有咩需要,抵讚!