2024-08-19
Happy Friday!🥳今日同成班同事放工去左附近既「相馬」食日式火鍋,主要係貪佢坐得舒服,食物又好味,最緊要係價錢唔貴又抵食!🇯🇵日式炸物呢間餐廳嘅炸物好好食,我地嗌左炸墨魚丸,吉列蝦,炸午餐肉,春卷,牛丸等。全部都炸得香脆乾身,入口一啲油膩嘅感覺都冇👍🏻我最鍾意既喺春卷仔,細細條但係入面包住勁多新鮮彈牙嘅蝦肉,外脆內彈!❤️❤️🇯🇵日式串燒今次就點左雞翼,韭菜卷同雞肉串。呢幾款都燒得好出色,外面燒到少少脆口,入面就嫩滑多汁。廚師喺串燒度加咗少少鹽調味,令到串燒嘅味道更加突出,真係食到我哋舔舔脷😋🐑羊腩煲羊肉炆得好腍,非常美味,仲有好多枝竹係上面,兩樣一齊食,口感同味道都非常豐富。🦐海鮮套餐有扇貝,蜆,蝦同鮑魚等。都係用蒸嘅方法去煮,食入口原汁原味!🍗雞腿肉每一舊都大細適中,雞肉超級嫩😋打邊爐同蒸都一樣咁好食!
🇯🇵日式炸物
🇯🇵日式串燒
🐑羊腩煲
🍗雞腿肉
每一舊都大細適中,雞肉超級嫩😋打邊爐同蒸都一樣咁好食!