2021-08-09 37 瀏覽
喜鍋出左消費卷係時候食餐好,同屋企人去打邊爐,今次係屋企人訂位,係油麻地近朗豪坊,餐廳有多種特色火鍋湯底、餐前小食、新鮮菇菜、海鮮及火鍋配料叫左招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋湯底非常清澈花膠有概6塊另外面頭有係芹菜及胡椒味道,打邊爐前飲左湯先就岩曬,魚骨十分有咬感。芝士竹輪芝士竹輪則比較少吃。店員溫馨提示食用時小心芝士漿一湧而出,要小心盪口,竹輪口感彈牙,配上半溶芝士,芝味十足👍🏻必食韭菜餃餃子每粒都大大件,好足料,韭菜餃味濃。蝦丸蝦丸爽口彈牙,似係自家製,不用加調味。小食期待已久嘅蟹籽墨魚油炸鬼,招牌菜啱啱炸起脆卜卜,店員推介,真係好好食必叫青檸柚子蜜一大樽岩曬一家多人分享,清涼解渴,當中嘅柚子肉及青檸營造出酸酸甜甜的味道,感覺清熱得黎又滋潤
喜鍋

叫左招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋

芝士竹輪

韭菜餃
餃子每粒都大大件,好足料,韭菜餃味濃。

蝦丸
蝦丸爽口彈牙,似係自家製,不用加調味。

小食

青檸柚子蜜