2021-11-11 467 瀏覽
🏡一間好偏僻但曾經岀哂名多人排隊嘅村莊式Cafe,高峰時期唔排翻一兩個鐘都唔洗旨意入到去。後來可能太過墟冚而受到壓力,轉左只係招待會員方式繼續營業。今次預約黎到真係比較冷清,作為客人當然會覺得好舒服好寫意,但企係咖啡店嘅角度諗,都好想會有多啲人專程黎拜訪呢間值得更多關注嘅高質Cafe!🍝檸檬菠菜雞肉意粉 $➒➑ 田園風調嘅Cafe 當然會serve 翻啲好green 好fresh 格調嘅食物。3款Daily Pasta 之中呢碟最吸引到我,煮法有啲類似青醬意粉,加入檸檬味道更清新同開胃。菠菜醬完全融入意粉之中,配上雞胸肉同果仁碎感覺超級light 同健康。🥞酸種班戟配牛油果、雞蛋、煙肉、沙律 $➊➊➑ 齋睇賣相又係好吸引😍成份pancake 好大份但一啲都唔覺得heavy。配料一啲都唔慳皮牛油果火腿同羽衣甘藍都勁多,pancake 配蜜糖食就勁夾,超喜愛🤤☕️Fair Trade Black Coffee $➍➑🍵Houjicha Latte with Oat milk $➎➑呢度你嗌飲品可以免費畀你轉荳奶燕麥奶或者杏仁奶,我揀左用燕麥奶沖嘅焙茶Latte,茶味好濃好香。秋天日子坐係窗邊

🍝檸檬菠菜雞肉意粉 $➒➑

🥞酸種班戟配牛油果、雞蛋、煙肉、沙律 $➊➊➑

☕️Fair Trade Black Coffee $➍➑

呢度你嗌飲品可以免費畀你轉荳奶燕麥奶或者杏仁奶,我揀左用燕麥奶沖嘅焙茶Latte,茶味好濃好香。秋天日子坐係窗邊有陽光透射都唔會太熱,望住舖外小小花園,同村內嘅放養貓仔玩玩,環境舒適度我畀100分。

食完野不妨參觀一吓舖內零售小層架,擺左好多有機健康環保產品,愛護大自然嘅你必定會揀到一兩件戰利品😉

📍 Pimary
大埔汀角路大美督蘆慈田村25號地舖