2023-04-09 327 瀏覽
放假,就會四圍揾食。今次去好少到區分食嘢。齋睇,有賣相喎。等食期間因為座房,見放有LED燈,但日光日白,居然都睇到燈色變化,有氣氛喎。一向大食,所以先叫一桶飯黎先啦當然。能夠食成桶飯,感覺好滿足。其實份量好一般,細食女仔加點心先夠,不過好似一個人食一大桶飯咁個感覺好正。呢個啤梨咸水角,師父今次唔夠專業,好油,末夾上手已經feel到油係到,一啖食落去,油都出埋,加上咸水角味唔夠喊無乜饀料,唔推薦大家食。當然,如齋為左影相無計啦!呢個奶皇荔枝球一定要叫,唔單止一入口香脆外皮,加埋紅色粒粒炸粉脆脆,食落“sasa聲”,再內饀流心嘅奶皇,唔太甜,奶皇味好香,配合得啱啱好,呢個真心想叫多碟。以上基本係一人食,因為我大食,另一個人齋陪,只食左一粒奶皇荔枝球,其實叫多個點心,應該夠二人份。百零蚊落樓,又可以打卡喎。
放假,就會四圍揾食。今次去好少到區分食嘢。

一向大食,所以先叫一桶飯黎先啦當然。