2021-11-08
尖東食街主要係賣小食為主。但今日想坐得舒服啲,黎到新文華中心入面嘅西班牙🇪🇸餐廳, Iberian. 裝修同碗碟都好有心思, 仲有花花🌸打卡位😉食物都幾多選擇,跟著我啲✅/⭕️去點菜啦😜: ⭕️水牛芝士沙律🥗($88)- 水牛芝士好大份, 不過可能因為係急凍,所以略嫌芝士5夠流心⭕️加泰隆尼亞蕃茄麵包🥯($68) - 其實麵包好鬆軟,同蕃茄一齊食都算幾夾。不過以麵包黎講,都算小貴,我會更推留小食錢叫$48嘅甜品~✅蒜香🧄橄欖油大蝦🍤($58)- 加分位係用熱pan 上菜,好香蒜香味✅蟹肉蟹膏寬條麵($268)- 一上菜已經聞到好香嘅蟹肉味,仲有流心蛋,一切好有治癒感呢😚⭕️燉自家煙燻安格斯牛小排($188)- 肥仔嘅薯蓉底好好食,牛小排其實醃得幾好食不過牛小排overcook左🥺小心傷💔✅✅✅Crema Catalana ($48) - 甜品🍮控表示好滿意,好香雲喱拿籽同好滑,$48實在值回票價!