2023-05-02
近期開始有啲燥底🔥🔥阿仔開始樣樣都要自己話事,樣樣都No no no,而我嘅耐性亦開始受到考驗🤯🤯🤯…….「今日要去食餐好」😤😤😤😤係時候要搵返啲me time💆🏼♀️💆🏼♀️💆🏼♀️💆🏼♀️抽離一下~搵咗呢間係尖沙咀叫Royal Inn嘅餐廳,食返個靚靚dinner調整一下自己先。離遠一望,餐廳果然同個名非常呼應~Royal👑👸INN~~皇室宮廷~見到啲雕塑marble arch~即刻覺得氣場都唔同晒~呢個門口非常搶Fo,勁適合打卡~📸📸呢個地板好有Rosewood嘅感覺😍😍😍😍😍入邊嘅佈置擺設都好歐洲露天cafe咁,另外仲有個好正好eye catching 嘅bar area~真係好有衝動想試下佢啲cocktail🍹🍸可惜近期身體抱恙,要忍忍口🥲全部粉色嘅佈置擺設,打卡一流~💞💗😍望望餐牌,有我好喜愛嘅蟹餅同青口~😍😍😍呢度牛排好似都唔錯,不過呢排想食清少少,叫咗個帶子意大利飯~香煎蟹餅crab cake $138😋😋😋😋啖啖蟹肉好正呀😋😋😋😋蟹餅面加咗特式嘅醬汁,仲有花瓣做裝飾😍😍賣相巧吸引又好味道👍🏻👍🏻白酒煮鮮法國藍青口$138😋😋😋😋我係超鍾意食白酒煮青口😍😍😍呢度嘅青口s
「今日要去食餐好」😤😤😤😤
離遠一望,餐廳果然同個名非常呼應~
全部粉色嘅佈置擺設,打卡一流~💞💗😍
香煎蟹餅crab cake $138😋😋😋😋
白酒煮鮮法國藍青口$138😋😋😋😋
我係超鍾意食白酒煮青口😍😍😍呢度嘅青口size雖然比較細隻,但係真係粒粒都好滑好嫩👍🏻👍🏻👍🏻試過食有啲大青口會煮到”乾爭爭””好鞋”~今日實在太好,無遇到呢個情況😝佢個汁都有啲重酒味,或者佢知我無飲到cocktail,加多些少慰藉下我喇😆😆😆
香煎北海道帶子蕃紅花意大利飯
scallop risotto $188 😋😋😋😋
帶子煎得好靚好好味~擺盤好精緻😍😍😍正呀👍🏻
焗蘋果金寶配雲呢拿醬
Apple crumble $58 😋😋😋😋😋
最尾忍唔住都叫多個甜品先😍😍係我好喜歡嘅Apple crumble🥧🥧🥧😍~濃濃玉桂味嘅蘋果餡料煮到酸酸地甜甜地,加上面嗰層crumble脆脆口感,然後淋上雲呢拿醬,熱辣辣好好食~🥰🥰🥰食完超滿足~
夢幻歐洲皇室嘅時間話咁快又過,又係時候要返去惡鬥阿仔😔埋單走人嘅時候,望一望入邊,檯檯都坐滿晒人,原來呢度都係呢期好hit嘅餐廳🤩🤩🤩平日都咁熱鬧,要坐到入邊嘅位相信應該要訂檯喇~
等我減肥成功,我會book定入邊啲位,再黎食過再黎影過~等我😝