朋友想黎食呢間吉列牛好耐啦,但晚飯成日都大排長龍,是日放早就黎試下佢先,下午茶時段黎唔使排隊,但卡位都全部滿座嘅,我地坐左窗口旁張二人枱。好好天的一日,店內陽光十足,自然光好舒服。當然要點呢度個名物~吉列牛定食啦,旁邊有醬汁、涼菜等,個賣相幾靚,仲好和風添。份吉列牛幾靚仔,睇見就想食啦。放上個爐到燒一燒就食得,個人覺得唔使燒咁熟,要半熟咁啲牛先正㗎。個餐附上的白飯,軟綿綿好味。仲有麵豉湯,大大塊海帶係入面夠鮮味。朋友點的咖哩忌廉烏冬,佢不嬲都係忌廉嘅fans,鍾意到甚至買左一支忌廉吱入口食㗎,哈哈。入面係咖哩烏冬,個烏冬好彈牙好正,餸就揀左要牛肉,雖然無吉列牛咁正,但呢個牛肉都唔錯。由於佢呢個烏龍係無湯嘅,等啲忌廉漫漫溶,再混埋啲咖哩變成忌廉咖哩湯,好滑好綿,咁食法好得意呀。仲點左份小食牛油蜜糖單骨雞翼,都幾大碟喎。蜂蜜牛油好香,雞翼已經切成單骨好易食,甜甜的好味。飲品加左杯蜂蜜紅棗茶,好香紅棗味,唔算好甜喎,加左冰涼涼的好好味。加埋一呢個價錢有啲少貴嘅,但真係好好味。
好好天的一日,店內陽光十足,自然光好舒服。
份吉列牛幾靚仔,睇見就想食啦。
個餐附上的白飯,軟綿綿好味。
仲有麵豉湯,大大塊海帶係入面夠鮮味。
仲點左份小食牛油蜜糖單骨雞翼,都幾大碟喎。
蜂蜜牛油好香,雞翼已經切成單骨好易食,甜甜的好味。
加埋一呢個價錢有啲少貴嘅,但真係好好味。
2021-09-02