2023-03-16 36 瀏覽
聽朋友講喺土瓜灣開有一間好岩打卡嘅餐廳,聞名不如見面,今晚就約咗另外兩位朋友仔,同我一齊試吓😋我地散叫左一份pasta同埋叫咗個二人餐,有沙律、前菜、主菜、意大利飯及意粉、甜品同埋飲品,三個人,份量剛剛好。二人餐每一個項目都有好多選擇,只需要$808,好抵呀🤤🥗椰菜花西蘭花薯仔沙律配自家製咸蛋黃醬 將椰菜花同西蘭花混埋煮到好淋嘅薯仔,配上餐廳自家製嘅鹹蛋醬,味道好清新,亦都好有風味,成個味道都覺得好夾🧀自家製酥皮黑魚子牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他 造型十分精緻,我喂陳嘅酥皮好香脆可口,配上牛油果煙三文魚水牛芝士嘅餡料,好fresh之餘又唔覺得膩🥔黑松露蜜糖香草燒美國春雞件伴芝士薯蓉 雞肉好嫩好滑,多汁美味,醃得好入味,面頭滿滿嘅黑松露醬,簡直係畫龍點睛,係我嘅至愛🦀黑魚籽麵包蟹意大利飯 上菜即時見到底下嘅石春作為裝飾,而意大利飯上面有蟹肉絲同埋黑魚子,而下面就係裝飯嘅蟹蓋,就知道係打卡菜,意大利飯粒粒分明有嚼勁,每一粒飯都充滿濃濃嘅醬汁,好好味🍸FIKA (Milk Mochi with Red Bea Paste & Matcha Crumble, Meringue, Tofu M

🍸FIKA (Milk Mochi with Red Bea Paste & Matcha Crumble, Meringue, Tofu Mousse) 呢杯飲品,整咗個天空同草地出嚟,唔飲都覺得打卡一流,試埋就知佢唔係虛有其表,好好飲,必定要嗌!

🍝雙式芝士脆片經典千層麵 $168 每一層嘅千層麵都佈滿左足夠份量嘅醬料,滿滿嘅肉,令到個口感好好

🍹OMG 5C 有5款唔同味道嘅果汁,每杯到去細細杯,每種口味都可以試少少,幾特別,而且果汁嘅搭配都幾好

🍫5層朱古力國度 $10 呢杯飲品相比起其他嘅飲品,打卡就欠奉喇,只係一杯普通嘅朱古力加上面滿滿嘅cream,雖然唔係好華麗,但都好好飲,充滿濃濃嘅朱古力味

🍵熱宇治抹茶玄米拿鐵 $44 抹茶味好濃郁,配上綿綿嘅鮮奶,係一杯完美嘅飯後飲品