2022-11-09 26 瀏覽
呢一間台灣餐廳絕對係一間勁靚既打卡台式cafe 佢個天花吊左好多裝飾花草🌿 令到成個空間多左好多生氣 呢d吊飾令到成間餐廳邊個位打卡都咁靚😍不過最令人吸引既都係佢勁搶Focus 既飲品☕️♡嘆嘆招牌牛肉麵🍜 $88呢個牛肉麵超足料 無論牛肉同羅白份量都勁多 牛肉夠淋咬落去濃濃牛肉湯味 羅白夠淋又唔會有渣 有小小既紅羅白更加令到個湯多左份清甜味😋♡蘋果木煙燻肉桂咖啡☕️ $58講到呢間鋪頭最能夠打卡既野莫過於呢杯煙燻肉桂咖啡 呢一杯肉桂咖啡拎埋檯既時候已經好震撼 因為佢個杯上面有個bubble 個bubble入面充滿左煙燻蘋果木既煙 配上一條肉桂條 正當我諗緊點樣飲時個 bubble就爆左 之後d煙就散出黎 聞落去勁香 肉桂同咖啡既配搭真係好match 極推薦大家試下💓♡ 3.6 牛乳黑糖芋圓特盛 $88呢個特盛真係冇改錯名 勁大兜我地一行二人都差啲食唔晒 佢入面有一個3.6牛乳奶凍、三色芋圓、黑糖珍珠、紅豆、糯米糍、雪糕同埋勁大碗黑糖刨冰珍珠同芋圓都好煙靭我個人覺得呢個口感最好食❤️ 同埋呢個刨冰三個人食都絕對冇問題👍🏻嘆嘆套餐B $98(有主食+飲品+甜品)♡古祖滷肉飯 拼 鹵水雞翼滷肉飯

♡嘆嘆招牌牛肉麵🍜 $88

♡蘋果木煙燻肉桂咖啡☕️ $58

♡ 3.6 牛乳黑糖芋圓特盛 $88

嘆嘆套餐B $98(有主食+飲品+甜品)
♡古祖滷肉飯 拼 鹵水雞翼
滷肉飯滷肉份量好多絕對足夠啖啖飯都食到啖啖肉 加上4隻勁入味既滷水雞翼 面頭又有d芝麻令到佢更香口

♡特濃奶蓋朱古力🍫
朱古力味好濃郁又唔會太甜 加上有奶蓋既加持 搞到杯朱古力飲落去多左一重口感之餘仲令杯朱古力更creamy更滑

♡芒果千層蛋糕🍰
套餐有埋甜品好滿足😌