將軍澳自從有左將南隊道之後又有左好多新樓盤,自然商場,地段既人流都會多左,除左有美景同埋更多既生活配套,今次我仲會同朋友一齊去感受下新狀態既將軍澳美食!今次我選擇左一間好有文青大自然森林既餐廳,包括好有綠色化既植物,有花草,啡色簡約風格木製傢私,環境空間感十足,完全係放鬆心情同舒緩壓力既好地方!由於依家係冬天既關係我叫左杯熱既英式奶茶黎緩解個鐘冬天既寒,朋友就叫左支凍既四季春茶,隨左呢樣之外,食物方便都選擇左有甜有鹹,可以滿足到我地既食慾!食物我叫左個香草刺身帶子海鮮墨魚汁意大利飯,海鮮唔馬虎,意大利汁超濃郁超香,飯質十分鬆軟香口,再加咗個蕃茄自製薯蓉,非常配搭到口感!朋友再叫咗芝士肉蕃茄焗飯,非常香濃!車厘茄,煮得非常出色!肉汁鮮嫩,煮得夠冧加上最出色既南瓜湯,幼滑香甜,純天然既味道!最後我同朋友再嗌多咗個甜品!抹茶雲呢拿雪糕芭夫,抹茶味非常香再加上杏仁片嘅點綴層次飽滿!雪糕入口香滑幼細!真係好食到唔知點形容!

加上最出色既南瓜湯,幼滑香甜,純天然既味道!

雪糕入口香滑幼細!真係好食到唔知點形容!