2025-07-23 212 瀏覽
朋友生日,專登搵咗間打卡餐廳同佢慶祝。 入到去好似置身仙境一樣,充滿花海,仲有望住個維港景,令到佢好surprise ,好開心!餐廳前半part 係酒吧,可供客人舉酒杯聊天,另一part可以點餐食飯,提早同餐廳溝通,可以為客人提供生日佈置及送「永生花」生日禮物,食完仲會幫我影即影即有, 真係貼心嘅服務!😍我哋就揀咗 a le carte ,試下餐廳唔同嘅菜式,上枱時擺盤好靚,又美味! 1)前菜 香煎日本刺身带子伴三文魚籽 - 大隻刺身,鮮甜爽口。 配上爆汁嘅三文魚子,層次好豐富👍🏻2)前菜 香煎鵝肝配焦糖洋葱吐司 - 入口有焦香味,好順滑,有自然嘅油香👍🏻3)日本海瞻流心忌廉餅 - 切開時海膽有爆汁的效果,外脆內軟,非常可口4)炸流心芋球 -炸到脆卜卜,內裏煙煙韌韌,讚!5)避風塘XO醬原隻鮑魚蜆肉意粉 - 大大隻鮑魚,爽口彈牙,好厚肉,扁意粉軟硬度適中,配上滿滿的蜆肉,好香好惹味👍🏻6)香煎澳州盲曹魚 - 外皮炸到金黃色,魚肉鮮嫩多汁,好香好脆口。底下配住小米及沙律,香氣撲鼻7)甜品 火焰雪山 - 好打卡,好似食緊雲朵(其實係蛋白),有微微嘅酒精味,入面係士多啤梨蛋糕同雪糕,非常美

4)炸流心芋球 -炸到脆卜卜,內裏煙煙韌韌,讚!

7)甜品 火焰雪山 - 好打卡,好似食緊雲朵(其實係蛋白),有微微嘅酒精味,入面係士多啤梨蛋糕同雪糕,非常美味

8)甜品 朱古力新地 - 香滑既雪糕夾夾住清新嘅水果 (士多啤梨、提子、藍莓),食完非常滿足

7)飲品Smiling - 開心果味凍飲,配住滿滿嘅忌廉,好順滑
8)Golden Autumn Kiss (Hot) - 紅棗桂圓茶,暖暖的, 好滋補