2021-03-29
#pb食在葵涌 #pb支持黃店💛扑得穿的星球🪐@rain.bow_cakery成日見人玩呢款扑扑蛋糕 今次終於到我試下扑啦🤩 呢間係葵廣入面嘅夢幻星球蛋糕由2020年開業一直都人氣高企😍 10cm嘅扑扑蛋糕只係$78-98 雖然唔係好大個 但係同朋友gathering買黎開心下真係幾抵❤️.星球蛋糕每日新鮮製造 門市款式日日唔同🤪 我個日5點去到得番3種味 所以都建議大家早d去咁就多d味道揀🙈 佢有d係有麻糬 有d係冇麻糬😋 同埋大家揀嘅時候都可以問下有咩顏色🌈🔹阿華田 x 麻糬口味🎂本身想試Oreo x 麻糬 不過佢冇哂粉紅色😆 粉紅白嘅漸層好靚 好夢幻💕 外層係白朱古力殼 食落少少甜😋 入面有阿華田mousse同原味海綿蛋糕 食落唔會好漏 但係又有好濃嘅阿華田味😍 加埋中間軟糯嘅麻糟 口感更豐富👍🏻 略略嫌係個海綿蛋糕可以做得再鬆軟d🤪.估唔到個外殼都幾難扑 大家扑嘅時候記得大大力扑落去🤣 整體呢個扑扑星球蛋糕真係幾抵食同抵玩😍 真係要瘋狂買黎慶祝用💛Rainbow Cakery葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B65A號舖
扑得穿的星球🪐
@rain.bow_cakery