與男友到太古睇戲~決定到呢間食碗拉麵做Late lunch~下午4時~都有成十幾人排隊~排隊期間~已經有位waitress先後問左兩次要否替我們落單~但落完單又俾番張單我地~我都唔明咁樣落單有咩意義~我點了味增拉麵($58)~男友則點了鹽味拉麵($58) + $20一份叉燒~等了約10鍾左右~拉麵終於送到~但係送麵的那位姐姐竟然從托盤放下碗的時候,將隻手指插入碗湯麵到~oh~no~我無諗過o係一間拉麵店會有waitress咁唔衛生~呢到唔係大排檔呀~講返碗麵~其實都唔錯~雖然湯係咸同油左d~但係都好味~配料都幾好~叉燒肥瘦適中~但係麵差d~一d都唔似自家出品~食落似即食拉麵~
味增拉麵*~
鹽味拉麵*~