2009-04-18 12 瀏覽
今晚試了旺角新開張的江川手打烏冬專門店,6:00pm到達,食客只有一枱,不用等位 裝橫設計上有一種令人“冷冰冰”的感覺,像去了冰天雪地!這裡多是二人枱,不會有人“搭枱”,我鍾意!但如果一大班人就不太理想了!燒雞泡魚乾西柚沙律,燒雞泡魚乾不錯,而西柚肉就真的少了些!如果份量多少少會好睇些啦!比目魚烏冬,揀選了粟米湯底,透明的食具,清楚看到大大碗的烏冬,烏冬好...煙靱配清甜粟米湯底 好有粟米罐頭feel, 還以為粟米湯會無味,原來好夠味!全場食客多叫咖喱湯和蕃茄湯,各位下次可以試試粟米湯底!至於件魚就"油"了少少!Overall ~ 整體OK,烏冬好味!煙煙靱靱的麵條! 一個人食一碗真的好飽呀!!!

2009-04-16
  • 烏冬+粟米湯底