2022-07-19 958 瀏覽
🔻好多網誌食評都介紹過呢間主打日式蛋包飯既餐廳,餐廳名有啲神秘,又好有日本動畫感覺--貓之眼🐱, 因為早左少少去嘅關係唔使排隊🥹 一入去店員親切款待加上簡約嘅日式裝修,感覺已經瞬間去咗日本嘅小店食飯🍛😋🌕 ᴄʀᴇᴀᴍ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ + ʜᴀʏᴀsʜɪ忌廉雞肉燴牛肉汁蛋包飯💲92🌟一上枱,賣相好豐富既雙併汁蛋包飯,滿滿嘅牛肉汁同日式忌廉汁佈滿晒係蛋包飯嘅兩旁🤩🤩🤩完全唔使驚唔夠汁🥹 😋忌廉汁用4.3牛奶,鮮忌廉,香料煮成,令忌廉汁濃郁香滑🐄雞肉一口size,加上西蘭花同紅蘿蔔,每啖都有蔬菜🥰燴牛肉汁味道超級濃郁,牛肉燴到入味又腍,加上煮到半透明軟腍,蔬菜香甜味出曬黎🤤🌕 ʙᴜʀɢᴇʀ + ᴘᴏʀᴋ ᴄᴜʀʀʏ + ᴛᴏᴍᴀᴛᴏ ʙᴇᴇғ特選三併Cat's eye ·咖喱豬肉+濃茄牛肉+漢堡扒蛋包飯💲114🌟漢堡扒係日本菜單中有一定既地位,精選一出場果然有壓場既風範,不自覺咁樣嘩咗一聲😆,充滿着肉汁嘅漢堡扒放在蛋包飯上出場,吸睛而且好巨型😍球型既漢堡扒,啖啖肉配上香甜既咖喱汁同鮮甜嘅濃茄汁絕對無違和感☺️日式香甜而唔辣既咖喱汁,加上薯仔紅蘿蔔洋蔥等蔬菜的甜味,配上珍米一啖又一啖,難怪日本有
🔻

忌廉汁用4.3牛奶,鮮忌廉,香料煮成,令忌廉汁濃郁香滑🐄
雞肉一口size,加上西蘭花同紅蘿蔔,每啖都有蔬菜🥰

日式香甜而唔辣既咖喱汁,加上薯仔紅蘿蔔洋蔥等蔬菜的甜味,配上珍米一啖又一啖,難怪日本有一半人屬於咖哩派😋

濃茄牛肉既醬汁絕對係「鮮甜」既代表,大份量的漢堡扒肉,配上酸酸地濃茄牛肉汁,零舍開胃😝

🌕100% 🍊 ᴏʀᴀɴɢᴇ ᴊᴜɪᴄᴇ 橙汁💲18🌟

💡🅃🄸🄿🅂 💡
ツ地鐵站🚇B2出口,步行約5分鐘🥰
ツ時間許可嘅話可以早少少去,如果唔係就要排隊㗎啦😆